עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ

17-05-2025 | מילכה דיין

מסיימת בנחת את המקלחת, לאחר שחייה במים הקרירים בבריכת הקיבוץ של ״ רמת-רחל״ ושמה את פעמיי לעבר עונה ( o'na) חנות הליקרים במתחם.

קונה כהרגלי מבחר פירות יער, דובדבנים, אוכמניות ותותי עץ, חלקם טריים וחלקם עברו טבילה ראשונה בתהליך עשיית הליקרים של איציק, כך שהם ממותקים קלות ומעט אלכוהוליים.

הם יהוו יצירה אכילה, צבעונית, אבסטרקטית ומגרה- על עוגת הגבינה האפויה.

איזה כיף של עונה- תרתי משמע!

לקלתית בצק פריך:

לקלתית בצק פריך

100 גר׳ חמאה

1 חלמון

1 כוס קמח

1 אב׳ אפיה

1-2 כפות מי קרח

ניתן לשדרג בפירורי שקדים/ אגוזים

או-

תחתית בסקויטים:

100 גר חמאה

200 גר פתי בר

1-2 כפות סוכר

לטחון יחד במג׳מיקס

( אפשר לשדרג בקומץ שקדים לתוך התערובת)

למלית:

2 גבינות סקי (5% או 9%)

3ביצים שלמות

2 כפות שטוחות קורנפלור

3/4 כוס סוכר

1/2 1 כוס חלב (או 1 כוס חלב ו 1 שמנת חמוצה)

1 יוגורט פרו (אם אין,אז עוד גבינת סקי 250 גר או שמנת)

כפית וניל

ניתן להוסיף גרדת לימון

לערבב במטרפה

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות!( זו לא טעות)

לרפד את הדפנות בבצק, להדק היטב.

לשפוך את המלית, לנענע קלות, להניח בעדינות את פירות היער השטופים מעל.

לאפות 10 דקות בטמפ' של 200 מעלות ואז להנמיך ל 180 לעוד חצי שעה.

לא לפתוח את התנור! לאחר 40-45 דקות לכבות.

כעבור 5 דק לפתוח את התנור למרווח של מגבת… כעבור 5 דקות נוספות למגבת מגולגלת לכדור( רווח גדול יותר) אחכ לפתוח את הדלת ובסוף להוציא…

עם מרית בעדינות לעבור על המרווח בין העוגה לתבנית. (כדי למנוע נפילות וסדקים)

עדיף לשמור בקירור עד יום למחרת. נראה אתכם מצליחים להתאפק).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה אוכמניות ותותי עץ - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.