לחמניות גבינה בית לזית

02-06-2024 | ניצן פוגל

אצלנו בשבועות מיני לחמניות גבינה או בשמן המקצועי, לחמניות ביס, או בית לזית הן חלק בלתי נפרד משולחן החג, תמיד מונחות בסלסילת קש לצד המטבלים והסלטים המגוונים. זוהי תוספת קלילה, טעימה ומאוד קלה להכנה שגם הילדים יאהבו לאכול (וגם להכין). היזהרו מהטעימות לפני, שלא יגמר כי זה ממכר.

דרך אגב, שמרו את המתכון הזה ולא רק לחג, הן מתאימות באופן מושלם לארוחת ערב קלילה לצד סלט ירקות. חג שמח!

מצרכים:

(מתקבלות כ-30-35 לחמניות)

1 ביצה
3 כוסות קמח תופח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 מיכל קוטג' 250 גרם (לא משנה אחוז השומן)
1 מיכל גבינה לבנה 250 גרם 5% שומן
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית גדושה שום כתוש
1 קופסת שימורים זיתים ירוקים/ שחורים ללא חרצנים
ביצה ושומשום למרוח ולפזר כמו מעל בורקס.

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח – מערבבים היטב. בקערה של המיקסר מכניסים את הגבינות והחמאה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית עד שהבלילה נהיית אחידה, מוסיפים את השום והמלח ושופכים את הקערה השנייה עם הקמח למיקסר ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מחממים תנור על 180 מעלות טורבו. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים, לפני יצירת הכדור שמים זית שלם ועליו סוגרים את הבצק ומכדררים עם הידיים עד ליצירת כדור.

מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה במרחק אחד מהשני כי הם יתפחו. לפני ההכנסה לתנור יש למרוח ביצה ולפזר שומשום לבן בנדיבות ולהכניס לתנור עד שהן יוצאות זהובות עד שחומות. בתאבון

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

משמעות ארוכת טווח: בכל יום קצר יש עולם ומלואו

כשאנחנו מגיעים לגיל בוגר, הימים עשויים להיראות קצרים יותר, איטיים…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

להעביר את הלפיד: החכמה של הרגעים הקטנים

  במפגש שוחחנו על המושג 'משמעות' לא בהכרח כמילה גדולה…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

חשיבות עריכת ייפוי כוח וצוואה בגיל השלישי

חודש האזרח הותיק הוא הזדמנות חשובה להזכיר לכל אחד ואחת…

הבלוג של עו"ד לילך הירש אופיר

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות גבינה בית לזית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.