פאי גבינה וקרם פירות יער

03-06-2024 | ירון צחר

אחת העוגות השוות שהכנתי לשבועות.4 שכבות מטריפות במרקמים שונים שנותנים יחד את הביס המושלם. אין ספק שפירות יער משתלבים נהדר עם גבינה מתוקה, ולכן השילוב כאן בעוגה הוא מוצלח ביותר. מוכנים לאתגר? תגידו לי איך יצא לכם.

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ :

לקלתית:
350 גרם כוס קמח
70 גרם אבקת סוכר
160 גרם חמאה
1 ביצה

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינת שמנת, בטמפ' החדר
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל טהורה
3 ביצים גדולות + 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
3 כפות קורנפלור/ קמח
1/2 מיכל שמנת מתוקה

לציפוי פירות יער:
1 כוס פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף קורנפלור
¼ כוס מים

לקישוט:
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 אינסטנט פודינג
½ כוס חלב
תותים חצויים (לאורכם)

אופן ההכנה:

לקלתית:
מוסיפים לקערת מיקסר קמח, סוכר, מלח, ביצה, וחמאה מומסת, ומערבלים עד לקבלת בצק.
מרפדים את תחתית ודפנות תבנית אפייה 24 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשכבת שמן דקה.
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות התבנית לקבלת קלתית,
מכניסים את תבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 15 דקות, עד לקבלת הבצק גוון זהוב. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.

למילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את גבינות והשמנת החמוצה, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים לקערה סוכר ווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקערה את הביצים והחלמונים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לקערה את הקורנפלור או הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים, מערבבים עד שהיא נטמעת בבלילת הגבינה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל הקלתית, ומפזרים אותה באופן שווה.
עוטפים את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום.
מניחים את תבנית עוגת הגבינה בתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות, בתוך תבנית אמבט גדולה ועמוקה, הממולאת במים חמים עד למחצית גובה התבנית.
אופים את העוגה במשך 75 דקות.
לכבות את התנור והניחו לעוגת הגבינה לשהות בתנור במשך 45 דקות עם דלת סגורה.
מוציאים את העוגה מהתנור, בעזרת סכין בעדינות רבה סביב שולי העוגה, ונותנים לה לשבת בתבנית עוד 15 דקות לפני שמכסים אותה מפרידים בעדינות את שולי העוגה מדופן התבנית. מעבירים את התבנית והעוגה למקרר למשך כ-6 שעות לפחות.

קרם פירות יער:
להוסיף לסיר קטן פירות, סוכר מיץ הלימון ומים, ולבחוש, ולבשל על להבה בינונית במשך 10 דקות.
להפריד את הרוטב מפירות היער. (לשמור את פירות היער לצרכים אחרים). למהול את הקורנפלור עם כף מים לצקת לסיר. לבשל על להבה בינונית, עד להסמכה. להוריד את הסיר מהכיריים, ולצנן לטמפרטורת החדר. להוציא את העוגה מהמקרר, ולפזר מעליה את קרם הפירות.

קישוט:
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת סוכר והאינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הפאי סביב.

מניחים על שושנות קרם הווניל תותים חצויים לאורכם.

בתאבון.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם בירה מפתיע

אפיית לחם, פעמים רבות, מקבילה להולדת תינוק. חשיבה, תכנון, עיבוד,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי גבינה וקרם פירות יער - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.