עוגת גבינה ושוקולד מטריפה

02-06-2024 | ירון צחר

השילוב הכי מושלם לכבוד החג! משוגעים על עוגות גבינה? אוהבים שוקולד? למה לא לשלב את האהבות לביס המושלם! אין ספק ששילוב הגבינה והשוקולד בעוגה הוא פשוט מופלא. מי שלא טעם, לא יודע מה הוא מפסיד.

המצרכים:

לקלתית:
150 גרם פתי בר טחון
75 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר

למילית הגבינה:
2 גביעי גבינת שמנת, בטמפ' החדר
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל טהורה
3 ביצים גדולות + 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
3 כפות קורנפלור/ קמח
1/2 מיכל שמנת מתוקה

לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
½ מיכל שמנת מתוקה

לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
פתיתי שוקולד לבנים וחומים.

אופן ההכנה:

לקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון הסוכר והחמאה המומסת. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בשכבת חמאה דקה. מוסיפים את תערובת הפתי בר לתבנית ומפזרים מעל התחתית בשכבה אחידה. מהדקים את תערובת הפתי בר לתחתית.
למילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את גבינות והשמנת החמוצה, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים לקערה סוכר ווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקערה את הביצים והחלמונים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לקערה את הקורנפלור או הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים, מערבבים עד שהיא נטמעת בבלילת הגבינה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל הקלתית, ומפזרים אותה באופן שווה.
עוטפים את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום.
מניחים את תבנית עוגת הגבינה בתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות, בתוך תבנית אמבט גדולה ועמוקה, הממולאת במים חמים עד למחצית גובה התבנית.
אופים את העוגה במשך 75 דקות.
לכבות את התנור והניחו לעוגת הגבינה לשהות בתנור במשך 45 דקות עם דלת סגורה.
מוציאים את העוגה מהתנור, בעזרת סכין בעדינות רבה סביב שולי העוגה, ונותנים לה לשבת בתבנית עוד 15 דקות לפני שמכסים אותה מפרידים בעדינות את שולי העוגה מדופן התבנית. מעבירים את התבנית והעוגה למקרר למשך כ-6 שעות לפחות.
גנאש שוקולד מריר:
מוסיפים לקערית את מחצית מיכל השמנת המתוקה שנותר עם השוקולד המריר הגרוס. מכניסים את הקערית למיקרוגל, וממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות.
יוצקים את השוקולד המומס מעל פני העוגה באופן אחיד. מפזרים את החלבה המפוררת מעל השוקולד, בסמוך לפאת העוגה העליונה.

קישוט העוגה:
הכנת הקישוט:
מוסיפים מיכל שמנת מתוקה וסוכר לקערת מיקסר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשק זילוף. מעטרים את פאת פני העוגה עם שושני קצפת. עם יתרת הקצפת מרפדים את דפנות עוגת הגבינה. ופתיתי שוקולד בצבע לבן וחום.
מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה ושוקולד מטריפה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.