המצרכים:
לקלתית:
150 גרם פתי בר טחון
75 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
למילית הגבינה:
2 גביעי גבינת שמנת, בטמפ' החדר
1 גביע גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל טהורה
3 ביצים גדולות + 2 חלמונים בטמפרטורת החדר
3 כפות קורנפלור/ קמח
1/2 מיכל שמנת מתוקה
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר גרוס
½ מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
פתיתי שוקולד לבנים וחומים.
אופן ההכנה:
לקלתית:
מוסיפים לקערה את הפתי בר הטחון הסוכר והחמאה המומסת. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בשכבת חמאה דקה. מוסיפים את תערובת הפתי בר לתבנית ומפזרים מעל התחתית בשכבה אחידה. מהדקים את תערובת הפתי בר לתחתית.
למילית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה את גבינות והשמנת החמוצה, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מוסיפים לקערה סוכר ווניל, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקערה את הביצים והחלמונים, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לקערה את הקורנפלור או הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת המתוקה, ומערבבים, מערבבים עד שהיא נטמעת בבלילת הגבינה. יוצקים את מילית הגבינה לתבנית מעל הקלתית, ומפזרים אותה באופן שווה.
עוטפים את תחתית התבנית ברדיד אלומיניום.
מניחים את תבנית עוגת הגבינה בתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות, בתוך תבנית אמבט גדולה ועמוקה, הממולאת במים חמים עד למחצית גובה התבנית.
אופים את העוגה במשך 75 דקות.
לכבות את התנור והניחו לעוגת הגבינה לשהות בתנור במשך 45 דקות עם דלת סגורה.
מוציאים את העוגה מהתנור, בעזרת סכין בעדינות רבה סביב שולי העוגה, ונותנים לה לשבת בתבנית עוד 15 דקות לפני שמכסים אותה מפרידים בעדינות את שולי העוגה מדופן התבנית. מעבירים את התבנית והעוגה למקרר למשך כ-6 שעות לפחות.
גנאש שוקולד מריר:
מוסיפים לקערית את מחצית מיכל השמנת המתוקה שנותר עם השוקולד המריר הגרוס. מכניסים את הקערית למיקרוגל, וממיסים את השוקולד בפולסים של 30 שניות.
יוצקים את השוקולד המומס מעל פני העוגה באופן אחיד. מפזרים את החלבה המפוררת מעל השוקולד, בסמוך לפאת העוגה העליונה.
קישוט העוגה:
הכנת הקישוט:
מוסיפים מיכל שמנת מתוקה וסוכר לקערת מיקסר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשק זילוף. מעטרים את פאת פני העוגה עם שושני קצפת. עם יתרת הקצפת מרפדים את דפנות עוגת הגבינה. ופתיתי שוקולד בצבע לבן וחום.
מאחסנים את העוגה במקרר עד להגשה.
בתאבון.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה