מרכיבים:
3-4 חצילים מוארכים
שמן זית
מלח גס
לרוטב
10-15 עגבניות שרי
2 שיני שום טרי כתושות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ’ילי גרוס (לא לפחד מוסיף לטעם)
קופסת רסק עגבניות קטנה
כוס מים
מלח, פלפל
למלית גבינות
100 גרם מוצרלה מגורדת
100 גרם בולגרית
3 כפות גדושות גבינת שמנת
חצי גליל “פרומעז”
להגשה:
עלי בזיליקום טרי
מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
נחתוך את החצילים לפרוסות לאורך החציל, ננגב מעודפי הנוזלים, ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נמרח שמן זית מעל ונפזר מלח גס. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בטורבו למשך 15 דקות עד שהחציל זהוב וניתן לגלגל אותו. אין צורך שהחציל יהיה ממש מוכן כי הוא נכנס לתנור פעם נוספת
נכין את מלית הגבינות שלנו. חשוב לומר כי אפשר לשחק עם כמות המלית ולשנות את הרכב הגבינות לכל גבינה שאתם אוהבים
נוציא את החציל מהתנור, נצנן מעט. נניח כף מלית בכל קצה חציל ונגלגל. נניח בצד
במחבת נחמם 2-3 כפות שמן זית. נחתוך את עגבניות השרי ונוסיף למחבת החמה.ניתן לעגבניות להוציא את כל הנוזלים שלהן כמה דקות. נוסיף שום, תבלינים, רסק ומים. נתקן תיבול ונביא לרתיחה. נסיר את הרוטב מהאש לאחר שהוא הצטמצם מעט.
נעביר את הרוטב לתבנית מתאימה לתנור ונסדר מעל את גלילות החצילים.
נכניס לתנור את החצילים ונאפה חצי שעה. נוציא ונפזר מלמעלה גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום טריים
נכניס לאפייה נוספת בתנור החם למשך 20 דקות או עד שהגבינה נמסה והחצילים זהובים
ניתן להכין את המנה מבעוד מועד ולחכות עם האפייה השנייה לפני ההגשה
ניתן לשנות את הרכב וסוג הגבינות במלית כל אחד לפי טעמו.
ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן
פרסם תגובה