מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

02-09-2025 | ניצן פוגל

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב גם טעימים שישמרו על רמת הסוכר בגוף. בהריון האחרון שלי אובחנתי עם סכרת הריון, פניתי לדיאטנית קלינית שבנתה לי תפריט מגוון שיאזן לי את הסוכר. המתכון הזה הוא מושלם כי הוא דל פחמימה, מכיל בתוכו גם ירקות גם חלבונים וגם שומנים. בתור אחת שאוהבת אוכל אסייתי, זה קלע בול למטרה. אתם עוד תודו לי. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים:

150 גרם טופו – חצי חבילה טופו
אטריות שעועית
250 מ"ל קרם קוקוס

כף קארי ירוק או כל קארי תלוי בחריפות – מערבבים עם כוס מים עד שהקארי נמס לגמרי.
זרעי כוסברה כפית לטחון
פלפל סצ'ואן כפית לטחון – לא חובה
חופן כוסברה
קורט מלח
קורט פלפל
4 כפות סויה (ללא סוכר)
ירקות: שעועית ירוקה, כרוב לבן, בצל ירוק וסגול, גזר, פלפל, פטריות פורטובלו, קישואים,  4 שיני שום
גבעול למון גראס (לא חובה)
ניתן להוסיף חופשי כל ירק שאתם אוהבים

הוראות הכנה:

חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומשחימים בשמן זית. (לכל אוכלי הבשר, ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף במקום הטופו) מוסיפים את הבצל הירוק ואת שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים רצועות הגזר והבצל הסגול ואז את כל הירקות חוץ מהפטריות. מוסיפים את התבלינים, סויה, קרם קוקוס וקארי ובשלב זה גם את הפטריות.
סוגרים, לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ10-15 דק'.

לוקחים קערה עם מים רותחים, מניחים בתוכה את אטריות השעועית, תוך 10 דק' האטריות מתרככות והופכות לשקופות. ניתן לגזור אותן עם מספריים על מנת שיהיו פחות ארוכות. מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותן לסיר המוקפץ עם הירקות והחלבונים ומערבבים היטב.

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.