קיגל תפו״א של סבתא חיה

23-04-2025 | מילכה דיין

ריח הבצל והטיגון בבית של סבתא, היא ניגשת לתנור ושולפת משם את סיר הקסם: ריח הקיגל, שנאפה שעות בתנור נישא באוויר: כולנו במתח,האם ישאר שלם? בתנועה אחת נמרצת ובוטחת,הוא מתהפך אל המגש ומונח גאה שחום ומזמין… אדים מיתמרים אל על וממלאים את חלל הבית בניחוח מגרה.

החומרים הדרושים לתבנית עוגה עגולה:

3 ביצים

1 בצל קצוץ דק

7 תפו״א מקורצפים ומגורדים גס/דק לתערובת (עם או בלי הקליפה, כרצונכם)

(* ניתן להכין את הקיגל גם עם תפו"א מבושלים כפירה, ולהוסיף בצל מטוגן).

2 תפו״א או 1 גדול לריצוף התחתית

1/3 כוס שמן (זית/ קנולה)

1/2 כפית מלח

2 קורט פלפל שחור

1 כף גדושה קמח/ סובין/ קוואקר לחיבור

1/2 אבקת אפיה

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לבחוש את הביצים ולהכניס את יתר החומרים, לערבב.

לשפוך לתבנית מרופדת בנייר אפיה, שבתחתיתה שמים פרוסות תפו״א

(כמו בתמונה)

לכסות בנייר אפיה משומן קלות (שלא ידבק) ומעליו רדיד אלומיניום

לאפות 10 דקות על טמפ' גבוהה 200 מעלות, להנמיך ל 175 מעלות לשעה ואז ל 150 מעלות למספר שעות.

אפשר להעביר לפלטה חשמלית.

להוציא, לחכות מספר דקות

להעביר סכין או מרית בין הדופן לקיגל ולהפוך על מכסה גדול יותר או מגש.

בתאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיגל תפו״א של סבתא חיה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.