יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות

23-06-2024 | מילכה דיין

פסח ושבועות כבר מאחורינו… הכל עדיין ירוק רענן ופורח. החושים מתחדדים, בייחוד חוש הטעם והדמיון, שעובדים שעות נוספות, אמא (ז״ל) בשנים הראשונות, עוד גלגלה יחד עם בשר, אך עם השנים החליטה ש״לא חייב בשר״ והוסיפה שמן זית, לימון ושום כיד המלך״. אין ספק שהייתה חדורת מטרה,לגלגל ולהביא לנו ביום שישי בצהריים, לבריכת רמת רחל שנייר האלומיניום חיבק בחום, עד שהגיע ליעדו. במתכון מפורט גם הגרסה הצמחונית וגם הבשרית למי שמעוניין.

החומרים הדרושים:

 

1 בצל לבן קצוץ דק

1 עגבניה מרוסקת או קופסת רסק עגבניות.

2 תפו״א רחוצים היטב/ מקולפים חתוכים לפרוסות דקות.

3 גבעולי כרפס (סלרי) על עליו, קצוץ

4 שיני שום גדולות, קצוצות.

כ- 50 עלי גפן צעירים, שטופים במים חמימים עם מעט מלח לניקוי ודאי.

1/2 ק״ג בשר או עוף טחון (לא חובה).

1/2 ק״ג אורז לבן

שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס,

מיץ משני לימונים או מיץ לימון טרי בבקבוק.

 

אופן ההכנה:

 

לסיר יציקה יוצקים 2 כפות שמן זית.

מסדרים פרוסות תפו״א על קרקעית הסיר וסביב הדופן.

בקערה מערבבים אורז עם סלרי,רסק עגבניות, בצל קצוץ,קורט מלח ופלפל, ומיץ לימון לפי הטעם.

מגלגלים את עלי הגפן:

• מניחים את העלה, כשהצד הפנימי כלפי מעלה והמבריק מתחת.

• מניחים כפית מילוי לרוחב.

• מקפלים משני צידי העלה-מבחוץ פנימה, אח״כ את החלק התחתון ומגלגלים כלפי מעלה. מהדקים ומניחים בצפיפות בסיר.
•מסדרים כך שכבות שכבות.

מסיימים בעלי גפן ככיסוי, מוסיפים שמן זית, מים עד כיסוי, מלח, פלפל גרוס, מיץ מלימון,ואם אוהבים שתי כפות רסק עגבניות.

מניחים צלחת או מכסה – כמשקולת, מעל.

מרתיחים על אש בינונית.

ברתיחה, מנמיכים את האש

כשהמים מתאדים ונחשפים עלי הגפן מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים במכסה.

מבשלים על אש נמוכה כשעה.

מכבים וממתינים כעשר דקות.

מוזגים (עם כף גדולה שתגיע עד לקרקעית) ומתענגים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - יפרק (עלי גפן) לבעלי זמן וסבלנות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.