קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה

04-07-2024 | ניצן פוגל

קרואסון שקדים הוא אחד המאפים הכי טעימים שיש. קריספי מבחוץ, במילוי קרם שקדים, מושלם לכל אירוע – ארוחת בוקר, אירוח חברים או סתם נשנוש מתוק שיגרום לכם להרגיש בבית קפה צרפתי בביתכם.

מצרכים למתכון: 18-22 יחידות

1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כפית מלח דק

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

150 גר׳ חמאה רכה

2 ביצים (L או M לא קריטי)

2 כוסות (480 מ״ל) חלב מעט חמים

למריחה בקיפול: 150 גר׳ חמאה

שיטה לעצלנים שלא אוהבים להתעסק עם בצק ושמרים:

קונים פשוט חבילת בצק שמרים מרודד קפוא (קיים בכל סופר)

לקרם שקדים:

120 גר׳ אבקת סוכר

120 גר׳ שקדים טחונים לאבקה או קמח שקדים

1.5 כפות קורנפלור

כף תמצית או ליקר שקדים

120 גר׳ חמאה רכה

1 ביצה (לארג׳ או מדיום לא קריטי)

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

שקדים פרוסים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים מלח, סוכר, ביצים וחמאה רכה, ולשים במהירות

איטית. מוסיפים את החלב לאט לאט, אל תמזגו הכל בבת אחת, תתחילו ממחצית הכמות!!

(מאוד חשוב לא למזוג הכל בבת אחת כי ייתכן ולא תצטרכו אצלכם את כל הנוזלים)

ולאט לאט תוסיפו עוד נוזל עד שהבצק לא צריך יותר. לשים כ 8-10 דק׳ עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

מעבירים להתפחה בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת למשך שעה וחצי, אפשר גם

לילה במקרר.

בינתיים מכינים את קרם השקדים:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה טוחנים יחד את כל מצרכי הקרם עד לתערובת חלקה.

מעבירים לקערה או קופסה ולמקרר להצטננות (אל תשכחו שהקרם מבוסס על חמאה והוא

חייב קירור)

כשהבצק תפח מחלקים אותו לארבעה כדורים שווים, ומניחים אותם על מגש מכוסים במגבת

להתפחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה מרדדים כל עיגול בצק למלבן. תסדרו את המלבן

כך שהחלק הרחב שלו פונה אליכם, ותמרחו 2/3 מהמלבן ברבע מהחמאה הרכה.

כלומר תמרחו קצת יותר ממחצית המלבן בחמאה רכה, ואת השליש שלא מרחתם בחמאה

תקפלו לאמצע, ועליו את החצי השני, עכשיו מקפלים את כל העסק לשניים, ומניחים

על המגש. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת ושולחים

למנוחה במקרר לשעה, ואז מוציאים לטמפרטורת החדר לרבע שעה מכוסה, כדי שלא יהיה

קשה לרדד את הבצק הקשה מהמקרר.

מרדדים כל אחד מריבועי הבצק שתפחו בינתיים על משטח מקומח למלבן ארוך, שימו

לה שיש שאריות של חמאה רכה מהקיפולים וזה בסדר גמור.

אופן ההכנה עם הבצק המוכן: פותחים את הבצק המלבני ללא צורך במריחת החמאה והקיפולים. בשני סוגי הבצקים מחלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה למשולשים, אמורים להתקבל שישה משולשים בערך מכל מלבן. מורחים על כל מלבן קרם שקדים, ומגלגלים מהחלק הרחב לצר, לצורת קרואסון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק.

את הבצק הרגיל מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת, במקום חמים כשלושים ארבעים דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים

אופים 15-20 דק׳ עד שהקרואסונים שזופים למראה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרואסון שקדים כמו בבתי הקפה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.