עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל

08-07-2024 | ירון צחר

עוגת גבינה נימוחה עם קרם וניל וזיגוג קונפיטורת פירות יער חמצמצה עוגה מרהיבה וטעימה, המתאימה לכל אירוע, חג או יום הולדת לאוהבי השילוב של החמוץ והמתוק.

המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לקלתית:
250 גרם פתי בר טחונים
140 גרם חמאה

למלית פירות יער:
300 גרם פירות יער קפואות
50 גרם סוכר
100 מ"ל מים
2 כפות מיץ מלימון סחוט
1 כף קורנפלור
1 כף מים

למלית גבינה:
2 גביעי גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1 גביע גבינה לבנה 5%
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
5 ביצים טרופות
1כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
3 כפות קורנפלור

לקרם וניל:
2 גביעי שמנת מתוקה
¼ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
80 גרם אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

קלתית:
מוסיפים למעבד מזון את עוגיות הפתי בר וטוחנים אותן לפירורים דקים. ממיסים את החמאה, ויוצקים אותה על העוגיות הטחונות. מערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד בעל מראה של חול רטוב.
מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות התבנית אפייה, שרופדו עם נייר אפייה.
לאפות את הקלתית בתנור אפיה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 10 דקות.

מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה גבינת השמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, גרידת ומיץ לימון, מלח וקורנפלור, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה את הביצים, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את הבלילה על הקלתית ואופים 60 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז.
משאירים את העוגה במשך 10 דקות בתנור כבוי. פותחים מעט את דלת התנור, ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי למשך כשעה.

למלית פירות היער:
מוסיפים לסיר קטן את תערובת פירות היער הקפואות, סוכר, מים ומיץ לימון, ומבשלים על להבה בינונית עד להגעה לרתיחה.
מערבבים בקערית את הקורנפלור עם כף מים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת לסיר. מבשלים את הרוטב במשך 2-3 דקות תוך בעבוע וערבוב עד שהוא מעט מתעבה,
מעבירים את הרוטב למקרר למשך שעה אחת לפחות, עד שהעוגה תהיה מצוננת.
לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, מוסיפים על פני העוגה את רוטב פירות היער
יש לוודא שהרוטב סמיך דיו ולא נוזלי. מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
מעבירים למקרר לכמה שעות או למשך הלילה כך שהמלית מסמיכה אך עדיין רכה.

לקרם הווניל:
מקציפים במערבל חשמלי את כל מצרכי הקרם הווניל, עד לקבלת מרקם יציב. משטחים ¾ מכמות הקרם על פני העוגה ומחליקים עם מירית עד לקבלת שכבה ישרה.
מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את היקף פני העוגה. אם מעוניינים, ניתן לקשט גם עם סוכריות קטנות.
מניחים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה עם פירות יער וקרם וניל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.