בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

08-07-2024 | מילכה דיין

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו לארוחת הערב התחשק לי משהו,או יותר נכון ספציפי: בורקס! קריספי מתפצח ומלא גבינות… רק בלי הקלוריות. מתארגנת בזריזות ומאלתרת את המלית, משלל שאריות הגבינות המצויות במקרר. חותכת ירקות, שולקת ביצים קשות מוסיפה לשולחן זיתים… וממש נהנים.

החומרים הדרושים לשלוש (3) רולדות ברוחב תבנית:

9 דפי אורז (3 לכל רולדה).

תבנית עם מים חמימים להשריית דפי האורז.

1/2 חב׳ חמד (באחוז השומן שאוהבים).

1/2 קוטג.

1/2 גבינת סקי.

חלבון ביצה לתערובת.

3 פרוסות גבינה צהובה: קצוצות או מגורדות.

קורט פלפל שחור

1-3 עלים צעירים ויפים של סלק עלים ,רחוץ ,בדוק וקצוץ דק, לכל רולדה.

למריחה ופיזור:

חלמון ביצה מקושקש למריחה מעל.

שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

מרטיבים את עלי האורז עד לשקיפות ורכות.

מנערים את המים.

מניחים על נייר אפיה שלושה עלים בחפיפה חלקית אחד ליד ועל השני.

מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים לשלש הרולדות.

מגלגלים את הרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה, שהגבינה לא תברח…וממשיכים לגלגל.

מכינים כך את שלש הרולדות.

מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל .

מכניסים לתנור,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות, עד להשחמה.

מחכים מספר דקות ואז ניתן לקלף את הבורקס מנייר האפייה.

בינתיים,בזמן ההמתנה, חותכים ירקות, שולקים ביצים קשות, מוסיפים זיתים…

ונהנים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.