בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן)

08-07-2024 | מילכה דיין

פותחת את דלתות הארון ותוהה מה מתחשק לי להכין עכשיו לארוחת הערב התחשק לי משהו,או יותר נכון ספציפי: בורקס! קריספי מתפצח ומלא גבינות… רק בלי הקלוריות. מתארגנת בזריזות ומאלתרת את המלית, משלל שאריות הגבינות המצויות במקרר. חותכת ירקות, שולקת ביצים קשות מוסיפה לשולחן זיתים… וממש נהנים.

החומרים הדרושים לשלוש (3) רולדות ברוחב תבנית:

9 דפי אורז (3 לכל רולדה).

תבנית עם מים חמימים להשריית דפי האורז.

1/2 חב׳ חמד (באחוז השומן שאוהבים).

1/2 קוטג.

1/2 גבינת סקי.

חלבון ביצה לתערובת.

3 פרוסות גבינה צהובה: קצוצות או מגורדות.

קורט פלפל שחור

1-3 עלים צעירים ויפים של סלק עלים ,רחוץ ,בדוק וקצוץ דק, לכל רולדה.

למריחה ופיזור:

חלמון ביצה מקושקש למריחה מעל.

שומשום לפיזור מעל

אופן ההכנה:

מרטיבים את עלי האורז עד לשקיפות ורכות.

מנערים את המים.

מניחים על נייר אפיה שלושה עלים בחפיפה חלקית אחד ליד ועל השני.

מערבבים את כל חומרי המלית ומחלקים לשלש הרולדות.

מגלגלים את הרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה, שהגבינה לא תברח…וממשיכים לגלגל.

מכינים כך את שלש הרולדות.

מושחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל .

מכניסים לתנור,שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות, עד להשחמה.

מחכים מספר דקות ואז ניתן לקלף את הבורקס מנייר האפייה.

בינתיים,בזמן ההמתנה, חותכים ירקות, שולקים ביצים קשות, מוסיפים זיתים…

ונהנים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס גבינות מעלי אורז (נטול גלוטן) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.