המצרכים (6 מנות):
1 כרובית שלמה, בינונית עד גדולה
3 כפות מיונז
1 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה, אפשר להחליף בחצי כפית כורכום)
מלח גרוס
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
מסירים את העלים מהכרובית. ממלאים סיר במים עד שליש מגובהו, מביאים לרתיחה ומניחים בפנים את הכרובית, עם הפרחים כלפי מטה. מבשלים כ-10 דקות. מוציאים מהסיר ומנגבים משאריות המים. מורחים את הכרובית במיונז, צ'ילי ומלח ומזלפים את שמן הזית מעל. מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25-30 דקות. נועצים מזלג כדי לבדוק אם הכרובית רכה מבפנים. אם לא, מוסיפים עוד כ-5 דקות אפייה. זמן האפייה של הכרובית בתנור תלוי כמובן בגודלה. מוציאים מהתנור כשהכרובית שזופה ופריכה, ומגישים.
הכנתם כרובית בתנור? ספרו לנו איך יצא!
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה