פרגיות לימוניות עם מנגו

23-07-2024 | מילכה דיין

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה מ״מגדל״ סחבה כל יום ראשון, בתרמיל הצבאי והביאה לנו לקורס מטאורולוגיה בצבא. למדנו לדקלם ולהבחין בין סוגים, זנים, גדלים וטעמים שונים של מנגו. בלילה,היינו יושבים בחוץ,עדיין במדים, מתבוננים בעננים, מקלפים, חותכים את הפרי המדהים והטעים הזה ומתענגים לכמה רגעים מתוקים

החומרים לתבשיל:

מארז פרגיות נקיות ושטופות (בערך קילו)

1 בצל לבן בינוני קצוץ גס

5 (חמסה!) שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית

מיץ מ1 לימון

צרור עלים חתוך: עלי מנגולד/ סלק עלים/ כוסברה… כרצונכם

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

קורט פלפל שחור גרוס או 1/2 פלפל ירוק חריף

1/2 כוס מים

1 מנגו (בשל, אך לא רך מידיי) חתוך לקוביות גדולות

אופן ההכנה:

במחבת יצוקה, המחוממת היטב יוצקים כף שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה.

מכניסים את הפרגיות ומשחימים על צד אחד ואח"כ על הצד השני.

מוסיפים את השום הפרוס.

מוסיפים מיץ מלימון.

מוסיפים את הירק והתבלינים.

1/2 כוס מים.

מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.

מוסיפים את קוביות המנגו הטרי וקומץ ירק חתוך מפוזר מעל…

ניתן להכין אורז לבן ליד… וסלט שורשים אדום או סלט ירקות ופשוט ליהנות.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פרגיות לימוניות עם מנגו - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.