טארט טאטן תפוחים ודייט

30-07-2024 | מילכה דיין

יש יותר צרפתי מעוגת "טארט טאטן"? מתכון שלוקח אותי אחורה 30 שנה ב״קפה בגינה״ ברח׳ דרך בית -לחם בירושלים שחבורת סטודנטים מתענגים על חליטת תה נענע וטארט טאטן של תפוחים מקורמלים, שחומים ונימוחים, על תחתית דקיקה ומתקתקה. ריח קינמון עוטף ומחבק אותנו יחד עם התה החם, מאז אחת לשבוע היה דייט קבוע. הייתי חייבת לנסות לשחזר את הקסם הזה. 

החומרים הדרושים:

5-7 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים

3 ביצים גדולות

1 שמנת חמוצה ( או 1/3 כוס שמן)

3/4 כוס סוכר לתערובת +1/4 לאידוי התפוחים במחבת

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה

1ו 1/2 כוס קמח לבן/ כוסמין לבן

קינמון (לפי הטעם האישי)

1/3 כוס מים חמים.

אגוזים/שקדים לפיזור בסוף

אופן ההכנה:

-במחבת יציקה מכניסים את התפוחים, יחד עם 1/4 כוס סוכר וכפית שטוחה קינמון, קוביית חמאה (או כפית שמן)

לאידוי קצר,עד להתרככות. מערבבים ומקררים.

-משמנים תבנית קפיצית או תבנית עם בסיס שליף.

-מניחים את כל התפוחים בשכבה אחידה שתכסה את התחתית וגם את הרוטב.

-בקערה מערבבים במזלג את חומרי התערובת לבצק, עפי הסדר: ביצים,סוכר,שמן או שמנת,סוכר וניל,קינמון,

אבקת אפיה,קמח ומים חמים. מערבבים היטב.

-יוצקים את התערובת על התפוחים.

-ניתן להוסיף קינמון, אגוזים, סוכר מעל או לתוך התערובת.

-מכסים את התחתית בנייר אלומיניום, למניעת נזילה.

-מכניסים לתנור,שחומם לטמפ' של 175 מעלות ל35 דקות בערך (תלוי בתנור) עד להשחמה ,יציבות ובדיקת קיסם.(יבש).

-מחכים עד שתתקרר ורק אז ,עוברים מסביב עם סכין.

-מניחים תחתית/ צלחת גדולה והופכים בתנועה אחת.

-חותכים ומתענגים 🍏

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טארט טאטן תפוחים ודייט - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.