מצרכים:
לקרואסונים:
1 חבילת בצק שמרים עלים קפוא
1 ביצה טרופה עם מעט חלב
קמח לקימוח משטח העבודה
למילוי:
2 קופסאות גבינת שמנת
12 פרוסות סלמון מעושן
4 מלפפונים פרוסים
5-6 צנוניות פרוסות
1/2 ראש חסה
חופן עלי רוקט (לא חובה)
מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מפשירים את הבצק לילה במקרר. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח.
מסמנים פסים מתחתית הבצק במרווחים של כ-10 ס"מ זה מזה, וחותכים 12 משולשים לכל גובה הבצק. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון – מתחילים מהבסיס הרחב של המשולש ומגלגלים כלפי הקודקוד בצורה הדוקה.
מסדרים את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהם. מתפיחים במקום חמים כשהתבנית מכוסה במגבת נקייה, עד להכפלת נפח.
מברישים כל קרואסון בביצה ואופים כ-15 דקות בחום בינוני (175 מעלות) עד להזהבה.
או לחילופין – קונים בסופר או במאפייה קרואסוני חמאה
מילוי
חותכים את הקרואסונים לאורכם באמצע (לא עד הסוף). מורחים בעדינות בכל קרואסון גבינת שמנת ומסדרים פרוסה של סלמון מעושן.
מניחים פרוסות של מלפפון, צנונית וקצת חסה (ניתן גם עלי רוקט). מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
אני אוהבת לשלב טעמים נוספים כגון ביצת עין ואבוקדו מעל למי שאוהב.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה