עוגת שמנת מעוררת התפעלות

04-08-2024 | ירון צחר

עוגת שמנת משובחת וטעימה במיוחד שיוצאת אוורירית וקלילה עם טעם לימוני עדין. עוגה פשוטה וזריזה שמכינים תוך 10 דקות ואף שנייה יותר. עוגת שמנת ופירורים זו עוגה ממש נוסטלגית, אילו עוגות הכי זכורות לכם מהילדות?

מצרכים

לקלתית:
1 שרוול פתי בר – 250 גרם
100 גרם חמאה מומסת

לשכבת שמנת:
4 גביעי שמנת חמוצה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג
גרידת לימון

לציפוי מעל:
2 מכלי שמנת מתוקה – 250 מ"ל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 חבילה שוקולד מקופלת מגורדת

אופן ההכנה:

לקלתית:
לטחון את עוגיות הפתי בר ולערבב עם 100 גרם חמאה מומסת, עד לקבלת מרקם של פירורים לחים.
להוסיף את הפרורים לתבנית אפייה, ולהדק את פירורי העוגיות.
לשכבת השמנת:
מוסיפים לקערה 4 גביעי שמנת חמוצה, 4 ביצים, סוכר, אינסטנט פודינג, וגרידת לימון.
מערבבים עד לקבלת בלילה במרקם אחיד. יוצקים את בלילת השמנת מעל הקלתית.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ואופים במשך 45 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים את העוגה לטמפרטורת החדר.
מוסיפים למערבל את 2 מכלי השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג ומערבלים עד לקבלת קרם וניל במרקם יציב. מוסיפים את קרם הווניל מעל פני שכבת השמנת.
מאחסנים את העוגה במקרר במשך הלילה.

בתאבון.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת שמנת מעוררת התפעלות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.