פאי שוקולד לסוכרתיים

05-08-2024 | ניצן פוגל

מתכון דל פחמימה, מושלם לסוכרתיים וכמעט ולא יעלה לכם את הסוכר עם 4.5 גרם פחמימות למנה! בהריון האחרון שלי סבלתי מסוכרת הריון, חיפשתי כל הזמן רעיונות איך אני לא מוותרת על הדברים שאני אוהבת. את המתכון הבא קיבלתי מחברה שהיא גם דיאטנית קלינית. 

מצרכים

בסיס הטארט
קמח שקדים – 100 גרם
קליפות פסיליום – כפית (6 גרם)
תמצית וניל – כפית (5 מ"ל)
אבקת אפייה – 1/2 כפית – סה"כ (3 גרם)
ביצה – Large
קפה נמס – 2 כפיות שטוחות – סה"כ (2 גרם)
mix ממתיק סטיביה ואריתריטול – 20 גרם
-טחון לאבקה או גרגירים
חמאת קוקוס – 40 גרם
גנאש השוקולד
שמנת מתוקה 38% – 100 מ"ל
שוקולד מריר אורגני 92% קקאו – חבילה (80 גרם)

אופן ההכנה

הכנת בסיס הטארט:
בקערה לערבב היטב את כל המצרכים היבשים בעזרת מזלג.
להוסיף את הביצה, תמצית הוניל, וחמאת הקוקוס (לחמם במיקרוגל מעט את חמאת הקוקוס כדי שתהיה נוזלית, יותר קל לערבוב אחיד).
לערבב את הבצק היטב באופן אחיד ולהעביר למקרר ל- 20 דקות.
להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי אחיד של כחצי ס"מ, בצורת עיגול בגודל של התבנית.
לסדר את העיגול בתבנית פאי שבחרתם ולהדק בדפנות של התבנית. לדקור מספר פעמים את הבצק במזלג או קיסם ליצירת חורים (נועד להוצאת אדים ומניעת תפיחה בתחתית).
להעביר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות כ- 15-12 דקות.
הכנת גנאש השוקולד:
לשבור את השוקולד לחתיכות קטנות.
להמיס בבן-מארי את השמנת עד שהיא מתחממת היטב כ- 5-10 דקות.
להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד ולא לערבב, להמתין 3-4 דקות ולערבב לאט והיטב. לאוהבי השילוב של מתוק עם מעט מליחות ניתן להוסיף מעט גרגירי מלח גס לגנאש ולערבב היטב.
לאחר שהבסיס יוצא מהתנור, לקרר 10 דקות בטמפרטורת החדר, למזוג לתוכו את הגנאש שהכנו ולהעביר למקרר לקירור של מספר שעות לפני חיתוך והגשה.
בתיאבון ובהצלחה

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי שוקולד לסוכרתיים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.