מצרכים
בסיס הטארט
קמח שקדים – 100 גרם
קליפות פסיליום – כפית (6 גרם)
תמצית וניל – כפית (5 מ"ל)
אבקת אפייה – 1/2 כפית – סה"כ (3 גרם)
ביצה – Large
קפה נמס – 2 כפיות שטוחות – סה"כ (2 גרם)
mix ממתיק סטיביה ואריתריטול – 20 גרם
-טחון לאבקה או גרגירים
חמאת קוקוס – 40 גרם
גנאש השוקולד
שמנת מתוקה 38% – 100 מ"ל
שוקולד מריר אורגני 92% קקאו – חבילה (80 גרם)
אופן ההכנה
הכנת בסיס הטארט:
בקערה לערבב היטב את כל המצרכים היבשים בעזרת מזלג.
להוסיף את הביצה, תמצית הוניל, וחמאת הקוקוס (לחמם במיקרוגל מעט את חמאת הקוקוס כדי שתהיה נוזלית, יותר קל לערבוב אחיד).
לערבב את הבצק היטב באופן אחיד ולהעביר למקרר ל- 20 דקות.
להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי אחיד של כחצי ס"מ, בצורת עיגול בגודל של התבנית.
לסדר את העיגול בתבנית פאי שבחרתם ולהדק בדפנות של התבנית. לדקור מספר פעמים את הבצק במזלג או קיסם ליצירת חורים (נועד להוצאת אדים ומניעת תפיחה בתחתית).
להעביר לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות כ- 15-12 דקות.
הכנת גנאש השוקולד:
לשבור את השוקולד לחתיכות קטנות.
להמיס בבן-מארי את השמנת עד שהיא מתחממת היטב כ- 5-10 דקות.
להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד ולא לערבב, להמתין 3-4 דקות ולערבב לאט והיטב. לאוהבי השילוב של מתוק עם מעט מליחות ניתן להוסיף מעט גרגירי מלח גס לגנאש ולערבב היטב.
לאחר שהבסיס יוצא מהתנור, לקרר 10 דקות בטמפרטורת החדר, למזוג לתוכו את הגנאש שהכנו ולהעביר למקרר לקירור של מספר שעות לפני חיתוך והגשה.
בתיאבון ובהצלחה
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
תחיה בלום5938
10.08.2024
עוגה קלה וטעימה