אורז עם קשיו ובצל מטוגן

07-08-2024 | סיון בולגריו

 

אז חשבתי להכין אורז שקדים קצת אחר. כזה שמכינים בשיטה המסורתית ורק הפעם במקום שכבת תפוחי אדמה פינקתי בשכבת שקדים חלומית ומילוי של בצל מטוגן. ממש ללקק את האצבעות. המנה מרשימה וטעימה וכמובן שכל אחד יכול לקחת אותה לעולם שלו מבחינת תיבול או תוספות – למשל הוספת צימוקים. בהצלחה.

המצרכים

2 כוסות אורז בסמטי/ פרסי/ עגול
2 כפיות מלח
חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית
3 בצלים, קלופים וקצוצים דק
1 כפית סוכר
פלפל שחור
100 גרם אגוזי קשיו שלמים וקלופים

אופן ההכנה

מסננים את האורז ומעבירים לסיר. יוצקים שפע מים רותחים, מוסיפים כפית אחת מהמלח ומביאים לרתיחה חוזרת. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהאורז כמעט מוכן. מסננים את המים ומעבירים לקערה את האורז שהוא כמעט מוכן (כמו פסטה).

במקביל, מטגנים את הבצל: יוצקים מחצית משמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הסוכר, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.

יוצקים את יתרת שמן הזית לסיר נון-סטיק ומשמנים את הבסיס והדפנות. מפזרים בצורה אחידה את האגוזים. שמים עליהם מחצית מהאורז ומשטחים. שמים את הבצל המטוגן ומשטחים בצורה אחידה. שמים את יתרת האורז, משטחים ומהדקים היטב. מכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

מעבירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים כ-6 דקות (כדי להזהיב את האגוזים. זהירות לא לשרוף אותם!). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון למשך 10 דקות. הופכים לצלחת הגשה וכך תיווצר לכם מנה אלגנטית שנראית ממש כמו עוגה.

** אפשר להכין מראש ולחמם על פלטה חשמלית. מומלץ להניח את הסיר על תחתית, כדי שהשקדים לא יישרפו.

** אפשר להוסיף לבצל המטוגן תבלינים כמו אגוז מוסקט, קינמון וראס אל חנות.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, צמחוני, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - אורז עם קשיו ובצל מטוגן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.