עוגיות סנדוויץ' ריבה ללא גלוטן וללא סוכר

11-08-2024 | ניצן פוגל

יש עוגייה יותר קלאסית מעוגיית סנדוויץ' עם ריבת תות? הכי מזכיר טעם ילדות. הפעם בגרסה בריאה. כיף לצד כוס קפה או כוס תה. מי שבכל זאת רוצה להכין את העוגייה בגרסה הרגילה שלה, ניתן לפי הצורך להחליף את הסוכרה דיאט ב- 3/4 כוס סוכר רגיל. את הקמח ללא גלוטן, לקמח רגיל ותופח, את הריבה ללא סוכר, לריבה רגילה. בהצלחה

מצרכים

קמח קונדיטור – 2½ כוסות
קמח תופח ללא גלוטן – 1/2 כוס
קורנפלור – 1/2 כוס
אבקת אפייה – שקית (10 גרם)
מלח – קורט
משפר אפיה – כפית (לא חובה)
סוכרה דיאט – ממתיק דל קלוריות – 2½ כפיות
המרכיבים הרטובים
שמן קנולה או שמן קוקוס – 2 כפות
חמאה או מחמאה – 150 גרם
ביצה – 2 Large
מים – לפי הצורך או משקה אורז בטעם וניל/ סויה
למילוי
קונפיטורה תות שדה ללא תוספת סוכר – 35 כפיות
(או כל טעם ריבה שרוצים)

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מערבבים היטב את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את המרכיבים הרטובים ולשים עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד, רך ומעט דביק, כך שנוצר גוש בצק ודפנות הקערה נקיים. מוסיפים נוזלים לפי הצורך,כל פעם קצת, עד שמתקבל בצק כמו שהוא צריך להיות.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. לשים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי כ- 3 מ"מ.
קורצים צורות בזוגות – צורה אחת שלמה וצורה שנייה עם חור במרכז.

(למי שאין חותכנים של עוגיות בבית, ניתן לרכוש בכל חנות שמוכרת ציוד ששת למטבח ואפייה, או לחילופין ניתן לעשות את צורת העוגייה עם כוס קטנה עם קוטר צר ואת החלון הקטן עם קש רחב)
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה. שימו לב שלכל עוגייה יש מכסה עם חלון.
לאחר שהעוגיות מתקררות מניחים כחצי כפית ריבה (או כל מילוי אחר שרוצים) על העוגייה השלמה, סוגרים עם העוגייה עם החור, לוחצים קלות ומנקים את הריבה שגלשה מהשוליים.
בתיאבון ובהצלחה

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגיות סנדוויץ' ריבה ללא גלוטן וללא סוכר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.