מצרכים
(לכמות שמתאימה לסיר מרק 7-8 ליטר)
3-4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל לבן קלוף חצוי
1 זר פטרוזיליה
3-4 גביעי שמנת 15%
1 גביע שמנת חמוצה של פעם 27% – המלצה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
קולפים וחותכים את הגזר ושמים בסיר. ממלאים במים לפי כמות המרק הרצויה ומתחילים לבשל, לגזר לוקח הכי הרבה זמן להתרכך לכן הוא נכנס ראשון לבישול.
כשהגזר מתחיל להתרכך רק אז מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל כל אחד לפי טעמו ומביאים לרתיחה. מבשלים את כל הירקות עד שתפוחי האדמה והגזרים התרככו לחלוטין (אבל לא מדי כדי שתפוח האדמה לא יתחיל להתפורר במים).
מכבים את האש ונותנים לסיר להתקרר. לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר מוסיפים את השמנות ומערבבים היטב.
שימו לב, אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר, מוסיפים 3 יח' שמנת של 15% ואחת שמנת של פעם של 27%. אם לא רוצים בגלל אחוזי השומן, אז שמים 4 יח' של שמנת 15%.
לאחר שערבבתם היטב את השמנות תטעמו לראות אם לא צריך לחזק טעמים של המלח והפלפל במרק. לאחר שסיימתם מכניסים את הסיר למקרר. את המרק מגישים קר.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
Ester
15.08.2024
אכן מרק הונגרי. ואריציאה נוספת היא במקום תפ"א מבשלים שעועית צהובה.
התיבול יהיה מתוק – חמוץ!
יאמי!!