מרק חלבי קר

13-08-2024 | ניצן פוגל

אצלנו במשפחה, אמרתם קיץ, אמרתם מרק חלבי קר! אומנם אני באה ממשפחה רומנית, אבל מטרנסילבניה שבעבר הייתה שייכת להונגריה. לכן מרבית ממאכלי העדה במשפחה שלי ממוצא הונגרי. כמו המנה המושלמת הזו. נכון ששומעים את המושג "מרק קר", קצת קשה להתחבר, אבל עד שלא ניסיתם לא תדעו. זו מנה מרעננת, טעימה, משביעה, עשירה בחלבון וכזו עם טעם של געגוע לפעם. מכירים את המרק? אשמח שתכתבו לי. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים

(לכמות שמתאימה לסיר מרק 7-8 ליטר)
3-4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל לבן קלוף חצוי
1 זר פטרוזיליה
3-4 גביעי שמנת 15%
1 גביע שמנת חמוצה של פעם 27% – המלצה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

קולפים וחותכים את הגזר ושמים בסיר. ממלאים במים לפי כמות המרק הרצויה ומתחילים לבשל, לגזר לוקח הכי הרבה זמן להתרכך לכן הוא נכנס ראשון לבישול.
כשהגזר מתחיל להתרכך רק אז מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל כל אחד לפי טעמו ומביאים לרתיחה. מבשלים את כל הירקות עד שתפוחי האדמה והגזרים התרככו לחלוטין (אבל לא מדי כדי שתפוח האדמה לא יתחיל להתפורר במים).
מכבים את האש ונותנים לסיר להתקרר. לאחר שהתקרר לטמפרטורת החדר מוסיפים את השמנות ומערבבים היטב.

שימו לב, אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר, מוסיפים 3 יח' שמנת של 15% ואחת שמנת של פעם של 27%. אם לא רוצים בגלל אחוזי השומן, אז שמים 4 יח' של שמנת 15%.


לאחר שערבבתם היטב את השמנות תטעמו לראות אם לא צריך לחזק טעמים של המלח והפלפל במרק. לאחר שסיימתם מכניסים את הסיר למקרר. את המרק מגישים קר.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מרקים, מתכונים, צמחוני, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מרק חלבי קר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.