מצרכים (4 מנות):
1/2 ק"ג שעועית צהובה חתוכה לפיסות בגודל 1.5 ס"מ (מוכרים במקרר של הקפואים של סנפרוסט)
2 כפות חמאה או שמן
3 כפות קמח
מלח לפי הטעם
1 זר פטרוזיליה קצוץ
1/2 1 ליטר מים
המלצה להגשה:
חומץ לפי הטעם
שמנת חמוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
מכסים את השעועית במים ומבשלים עד שהיא מתרככת. ממליחים לפי הטעם.
מסננים את השעועית ומניחים בצד בנפרד את הנוזלים ואת הירק.
מכינים רביכה: מטגנים הקמח קלות בחמאה או בשמן. יוצקים מנוזלי השעועית פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ייווצרו גושים.
מוסיפים את השעועית. מתבלים את המרק בפטרוזיליה ומרתיחים.
מסירים מעל האש ומצננים היטב במקרר. מגישים קר עם מעט חומץ ובליווי שמנת חמוצה.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה