מצרכים
3 סלקים גדולים קלופים
מלח ופלפל שחור
פלפל אנגלי
מלח לימון
סוכר
אופן ההכנה
ממלאים סיר בינוני רחב במים עד 2/3 מגובהו ומביאים לרתיחה.
מכניסים את הסלקים הקלופים ומבשלים על אש קטנה כשעה עד לריכוך – ניתן לקנות סלקים מוכנים בשקית שרינק בסופר.
מוציאים את הסלקים ומצננים – שימו לב, שומרים גם את מי הבישול, בזכותם המרק מקבל את הצבע האדום המהפנט שלו!
חותכים את הסלקים לקוביות ומחזירים למי הבישול. (מי שאוהב מרק סמיך יותר, ניתן לגרור בפומפייה)
מתבלים במלח, פלפל ומעט פלפל אנגלי, מעט מלח לימון לחמיצות ומעט סוכר לאיזון, בכוונה אני לא רושמת כמויות מדויקות מכל דבר כי זה עניין של טעם, מכל התבלינים שמים מעט וטועמים, אוהבים מלוח יותר, ממליחים יותר, פיקנטי יותר עוד פלפל שחור, מתוק יותר, עוד סוכר.
המלצת הגשה:
שמים בכל קערית כפית שמנת חמוצה, מעט מלפפון קצוץ ומעט שמיר ומערבבים בעדינות.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה