עוגת קרם וניל מעלפת

15-08-2024 | ירון צחר

מחפשים עוגת וניל קלאסית שווה במיוחד? מצאתם! עוגת שכבות שהיא שילוב מנצח של בצק טורט אוורירי וקצפת עשירה. תראו כמה יפה ומרשימה העוגה הזו. רק לפי המראה המגרה שלה ועוד לפני שטעמתם אותה היא פשוט עושה חשק לאכול אותה, נכון?

המצרכים

לעוגה:
5 ביצים
כוס סוכר
2 כפות שמן
כוס קמח

לקרם ווניל:
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
2 חבילות אינסטנט וניל

לקישוט:
שוקולד חלב מגורר
סוכריות שוקולד קטנות
אגוזי מלך גרוסים דק

אופן ההכנה

לעוגה:
להקציף במערבל 5 ביצים שלמות, עד שהקציפה מתחילה לעלות מעט ,
להוסיף לבלילה בהדרגה (3 פעימות) את כוס הסוכר, ולהמשיך לערבל.
עד שהקציפה מקבלת גוון בהיר. להוסיף לקערה את 2 כפות שמן וכוס קמח,
ולקפל בעדינות בעזרת לקקן. להניח על תחתית תבנית אפייה גדולה ולשמן מעט את נייר האפייה.
לצקת את הבלילה וליישר.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לאפות במשך 10-15 דקות,
עד שהבצק מקבל גוון זהוב. יש להקפיד שלא לייבש את הבצק.
להוציא את התבנית מתנור האפייה, ולקרר לטמפרטורת החדר.

הכנת קרם הווניל:
להוסיף לקערת מיקסר 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ו- 2 אינסטנט פודינג ווניל, ולהקציף עד קבלת קרם יציב.
את העוגה לחתוך ל 3 פסים רחבים ושווים (בעלי אותו רוחב).

בניית העוגה:
על כלי הגשה של עוגת רולדה מניחים פס עוגה ראשון. מורחים שכבת קרם לכל אורכו. מניחים את הפס השני ומעליו שכבת קרם, ומעל מניחים את השכבה השלישית. עם שארית הקצפת מצפים את העוגה.

מקשטים:
ניתן לקשט את פני העוגה עם: שוקולד חלב מגורר, סוכריות שוקולד קטנים ואגוזי מלך גרוסים דק

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרם וניל מעלפת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.