סלט מפתיע – רימונים, עדשים ועלים ירוקים

27-08-2025 | מילכה דיין

איך יודעים שראש השנה כבר בפתח? לפי מגוון הרימונים שמגיעים אל המרכולים במגוון גדלים, בגווני אדום ורוד.

השנה חלקתי עם חברה ארגז רימונים ענקיים בגוון בורדו צועק מהעוטף, קצת כדי לעזור ולתמוך בכלכלת הישובים המופגזים ששגרתם מופרעת וכלכלתם נפגעת. מודה, רק בשנים האחרונות, התחילו הרימונים להתחבב עליי, במיוחד בסלטים. לא מחבבת את הגרעינים, אך כשהם משולבים בסלט עם ירקות ועדשים – נוכחותם פחות מציקה.

הסלט הצבעוני,הנראה כמו תמונה אבסטרקטית מקושקשת, יצר הדי התפעלות… הן בנראות והן בטעם. כאן הרימונים, העלים הירוקים והירקות בלבד… ניתן להוסיף קינואה, קוסקוס, בורגול לסלט שהוא ארוחה מלאה וחגיגה לעיניים.

החומרים הדרושים:

גרגרי רימון (כמה שאוהבים)

עדשים שחורות נקיות, מבושלות אל דנטה

גמבה חתוכה לקוביות קטנות

גזר חתוך לקוביות קטנות (גם קוביות בטטה)

עלים ירוקים כגון: חסות שונות, קייל, סלק עלים, נענע, כוסברה, סלרי, בצל ירוק…

חומץ תפוחים או חומץ בן יין (1/2 כפית)

קורט מלח

מקלוני שקדים טבעיים או קלויים לפיזור

אופן ההכנה:

לערבב הכל יחד, להוסיף מעט מהרוטב… ולהנות

ניתן להוסיף מקלוני שקדים קלויים או גרעינים לפיזור מעל ממש לפני ההגשה.

רוטב ויניגרט

1/2 לימון סחוט

1 כפית חומץ הדרים/תפוחים/בלסמי… מה שאוהבים

1/3 כוס חד״פ שמן זית

1 כפית שטוחה דבש

1/2 כפית חרדל חלק

1/2 שן שום כתושה (ברור שאפשר גם יותר…)

קורט מלח

קורט פלפל שחור

מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת זכוכית בינונית ( כמו ריבה או חרדל) ומשקשקים, עד ליצירת תמהיל אחיד.

בזהירות שלא יישפך לסלט (עדיף למזוג עם כף ולטעום)

ורצוי לשמור במקרר, אחרי הארוחה.

נשמר היטב למספר ימים.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט מפתיע – רימונים, עדשים ועלים ירוקים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.