עוגת גבינה מדהימה עם תפוחים

28-08-2024 | ירון צחר

עוגת תפוחים חגיגית העשויה ממלית תפוחים קרמית, נמסה ונהדרת, מונחת על קלתית פריכה ומעליה קצפת. זו עוגת גבינה מעודנת מבלילת גבינה עשירה, שמחביאה בתוכה קוביות תפוחים רכות. זנים רבים של תפוחי עץ קיימים בשווקים והם נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות: קשים, פריכים ורכים. מומלץ במתכון זה להשתמש בתפוחי עץ פריכים ומתוקים כגון הגולדן דלישס, יונתן, גאלה, אורליאנס, פינק ליידי. אבל בכנות, כל תפוח שתבחרו יגרום לעוגה להיות טעימה.

המצרכים

לתחתית והשכבה הראשונה:
200 גרם פתי בר
50 גרם אגוזי מלך גרוסים דק
100 גרם חמאה

לשכבת התפוחים:
2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות שמן
2 כפות מים
2 כפות סוכר
מיץ מ- 1/2 לימון סחוט
חופן צימוקים לבנים
50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

למילית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
5 ביצים

לשכבת הציפוי העליונה:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
קמצוץ של תמצית ווניל

לקישוט:
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית סוכר
½ תפוח אדום (לא מקולף ופרוס)

אופן ההכנה

לקלתית:
טוחנים בעזרת מעבד מזון ידני את הפתי בר עד לקבלת מרקם פירורי. יוצקים מעל פירורי הפתי בר את החמאה המומסת, ומערבבים עד לקבלת פירורים לחים.
מהדקים את פירורי הפתי בר הלחים על תחתית ומחצית הגובה של תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ, שדפנותיה והתחתית מרופדים בנייר אפייה. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים במשך 10 דקות.

לשכבת התפוחים:
מקלפים את התפוחים, וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים לסיר בינוני את השמן, המים, קוביות התפוחים, הצימוקים ומיץ הלימון. מחממים את המצרכים עד שקוביות התפוחים מתרככים. מוסיפים את אגוזי המלך הגרוסים גס. מסננים את הנוזלים ומניחים את התערובת מעל הקלתית.

מילית הגבינה:
מוסיפים לקערה את הגבינה, השמנת חמוצה, אינסטנט פודינג ווניל, סוכר, תמצית ווניל, והביצים. לטרוף את המצרכים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. לצקת את בלילת הגבינה מעל שכבת התפוחים ולהכניס לתנור אפייה, ולאפות בטמפ' 170 מעלות, עד שבלילת העוגה יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.

לשכבת ציפוי השמנת:
מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר ומעט תמצית וניל.
מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק. לפזר את הבלילה מעל שכבת הגבינה, ולהחזיר את העוגה לתנור להמשך אפייה במשך 10 דקות.
להוציא מהתנור ולתת לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. בהמשך להכניס את העוגה למקרר למשך הלילה.

קישוט העוגה:
מקציפים 125 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לשק הזלפה עם צנתר משונן. מזליפים על פאת פני העוגה שושני קצפת. (השושנים צמודות האחת לשנייה).
לוקחים חצי תפוח (עם קליפה אדומה ולא מקולפת) לפרוסות דקות. מכניסים כל פרוסה בין שושנות הקצפת. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה מדהימה עם תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.