מצרכים
לסלט:
2 לבבות חסה (ניתן להשיג מוכנים וארוזים אצל ירקנים)
50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
1/2 כוס קרוטונים (ניתן לרכוש בכל סופר או להכין לבד מלחם)
לרוטב (מספיק ל-8 מנות):
1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון (חלק לא גרגרים)
1 שן שום כתושה
3 כפות מיונז
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפות רוטב וורצ'סטרשייר (אפשר לוותר ולשים כמות כפולה של סויה)
1 כפות רוטב סויה
2 כפות גדושות גבינת פרמז’ן
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן הכנה
להכנת הרוטב:
מניחים את כל המרכיבים מלבד השמן, המלח והמים בקערת מעבד מזון (או בלנדר). טוחנים היטב ואז מוסיפים את השמן בהדרגה תוך טפטוף איטי, עד שמתקבל רוטב אחיד.
אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן לדללו במעט מים.
טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח (הרוטב מכיל מרכיבים רבים מלוחים ולכן לא מוסיפים אותו בהתחלה) או מוסיפים טבסקו אם אוהבים חריפות.
הרוטב מספיק ל-4 קערות של סלט. הוא נשמר שלושה ימים בקירור ולא מומלץ לשמור אותו מעבר לכך. הרוטב לא מתאים להקפאה.
להרכבת הסלט:
מפרידים את עלי החסה מהליבה, שוטפים ומייבשים היטב.
חותכים גס או קורעים עם היד את העלים. מניחים בקערה ביחד עם רוב הקרוטונים.
מוסיפים 4 כפות מהרוטב, מערבבים בעדינות ומעבירים לקערת הגשה.
מעטרים עם הקרוטונים וגבינת הפרמז’ן.
————

LEVI
02.11.2024
תודה על מתכון הטעים. בסלט קיסר מצויין שיש להוסיף את השמן בהדרגה אבל בכמויות לא ראיתי כמה שמן. אנא עדכני. תודה
ניצן פוגל
05.11.2024
אוסנת שלום,
3 כפות שמן זית.
יום נעים.