סלט קיסר קלאסי

20-08-2024 | ניצן פוגל

סלט קיסר משגע, ממש כמו במסעדות, הסוד לסלט הקיסר טמון ברוטב שלו אבל הדגש הכי חשוב: זה החסה. אם אין לכם עלים צעירים וטעימים, באמת שאין טעם להכין את הרוטב. ב-3 דקות עבודה תקבלו את הסלט הכי טעים שיש.

מצרכים

לסלט:
2 לבבות חסה (ניתן להשיג מוכנים וארוזים אצל ירקנים)
50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
1/2 כוס קרוטונים (ניתן לרכוש בכל סופר או להכין לבד מלחם)

לרוטב (מספיק ל-8 מנות):

1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון (חלק לא גרגרים)
1 שן שום כתושה

3 כפות מיונז

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפות רוטב וורצ'סטרשייר (אפשר לוותר ולשים כמות כפולה של סויה)
1 כפות רוטב סויה
2 כפות גדושות גבינת פרמז’ן
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן הכנה

להכנת הרוטב:
מניחים את כל המרכיבים מלבד השמן, המלח והמים בקערת מעבד מזון (או בלנדר). טוחנים היטב ואז מוסיפים את השמן בהדרגה תוך טפטוף איטי, עד שמתקבל רוטב אחיד.
אם הרוטב נראה סמיך מדי ניתן לדללו במעט מים.
טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח (הרוטב מכיל מרכיבים רבים מלוחים ולכן לא מוסיפים אותו בהתחלה) או מוסיפים טבסקו אם אוהבים חריפות.
הרוטב מספיק ל-4 קערות של סלט. הוא נשמר שלושה ימים בקירור ולא מומלץ לשמור אותו מעבר לכך. הרוטב לא מתאים להקפאה.

להרכבת הסלט:
מפרידים את עלי החסה מהליבה, שוטפים ומייבשים היטב.
חותכים גס או קורעים עם היד את העלים. מניחים בקערה ביחד עם רוב הקרוטונים.
מוסיפים 4 כפות מהרוטב, מערבבים בעדינות ומעבירים לקערת הגשה.
מעטרים עם הקרוטונים וגבינת הפרמז’ן.

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט קיסר קלאסי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.