פיצה חלבון מבצק טונה ללא גלוטן

08-09-2024 | ניצן פוגל

מי מאיתנו לא אוהב פיצה? מה אם הייתם יכולים לאכול פיצה שעשויה כולה מחלבון ללא טיפת קמח? רעיון חדש לארוחת ערב מזינה ובריאה מלאת חלבונים ודלה בפחמימות פיצה קצת אחרת שכולם אוהבים, כן גם הילדים! פיצה מבצק טונה היא הפתרון המושלם עם מצרכים שיש תמיד לכולנו בבית. תוך 15 דקות יש לכם פיצה טעימה ובריאה. המתכון מתאים גם לחולי צליאק וסוכרת. 

המצרכים 

לבצק:
קופסת טונה (עדיף במים)
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
לפיצה אדומה:
2 כפות רסק עגבניות איכותי/ רוטב לפסטה לילדים של פרי ניר
כף רוטב פסטו מוכן
1 כפית תבלין פיצה
גבינת מוצרלה או כל גבינה שאוהבים, מגוררת
תוספות – איזה שאוהבים
לפיצה לבנה:
2 כפות גבינת שמנת
1 כפית שום כתוש
1 כפית תבלין פיצה
1/2 כפית מחית כמהין (ניתן לרכוש בחנויות טבע למיניהן)
תוספות – איזה שאוהבים (על פיצה לבנה התוספות שמתאימות בדרך כלל הן: פטריות, חצילים, בצל, זיתים שחורים)

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק עד לקבלת בלילה אחידה ונוזלית. מורחים את הבלילה בצורת עיגול או מלבן על תבנית מרופדת בנייר אפייה,

ושולחים לתנור ל-5 דקות (לחצי אפייה). מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים את הרוטב שרוצים ומפזרים גבינה מגוררת ותוספות, אם רוצים. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד הזהבה. בתמונה אני הכנתי את הפיצה הלבנה, התוספות מעל הן חצילים קלויים ובצל.

*אפשר לתבל בתבלין פיצה, אורגנו, בזיליקום כמובן טבסקו לאוהבי החריף וכדומה, כל אחד לפי טעמו האישי, ניסוי וטעיה.

שימו לב, ככל שתגדילו את קוטר הבצק במהלך המריחה על התבנית, הפיצה תהיה יותר דקה ויהיה חשש שתיקרע ברגע שתרצו להרים אותה. במידה ותרצו להכין מגש גדול, ממליצה להכפיל את כמות הגבינה והביצה. 

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פיצה חלבון מבצק טונה ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.