חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה

11-09-2024 | סיון בולגריו

חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ממכרות וטעימות במיוחד ללא אפייה, קינוח טבעוני עם השילוב המושלם עם נגיעה של מלח גס, מתכון קל וטעים שלא דורש מיקסר, תנור או כל מה שמסבך. בתאבון.

מצרכים (לתבנית מרובעת 20*20)

לבסיס:

400 גרם עוגיות טחונות דק (אפשר לשלב פתיבר, לוטוס, עוגיות חמאה)

1 כוס (240 גרם) חמאת בוטנים

150 גרם חמאה מומסת

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

4 כפות חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים עוגיות טחונות דק וחמאה מומסת, מערבבים היטב. ממיסים את חמאת הבוטנים עד מצב נוזלי ( תזהרו לא לשרוף את הממרח ), מוסיפים את הממרח אל העוגיות הטחונות, מערבבים היטב עד עיסה די דביקה ואחידה.

מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה, מעבירים את בסיס העוגיות אל התבנית. משטחים היטב בעזרת גב של כף או בעזרת הידיים בעדינות.

מכניסים את הבסיס להקפאה כ-20 דקות .

ממשיכי עם הציפוי: במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ו 2 כפות חמאת בוטנים בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

שלב הקישוט (לא חובה): את 2 כפות חמאת הבוטנים שנותרו מעבירים לשקית זילוף. לאחר קירור של הבסיס, מצפים עם השוקולד כך שכל הבסיס יהיה עם ציפוי, אפשר להיעזר בכף או פלטה קטנה.

מעל ציפוי השוקולד מזלפים פסים של חמאת הבוטנים שנותרה ובעזרת קיסם יוצרים צורה של שיש (כמו בתמונה המצורפת). מעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב.

מחלצים מהתבנית , בעזרת סכין חדה (לא משוננת) פורסים לריבועים. את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה במקרר כשבוע ימים, ניתן לשמור במקפיא ליותר.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - חיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד ללא אפייה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.