מצרכים
2 חצילים גדולים
3 כפות מיץ לימון
2 כפות גדושות עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות מיונז (אפשר גם לייט)
שליש פלפל צ’ילי או חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
1-2 שיני שום כתושות
כף שמן זית (לא חובה)
חצי כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
חצי בצל לבן קצוץ
אופן הכנה
קולים את החציל על האש: מניחים על הלהבה הגדולה ביותר רשת ברזל ומעליה מניחים את החציל כשהוא שלם. שורפים את החציל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות מכל צד. החציל מוכן כאשר המעטפת החיצונים שלו שרופה וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות. אם רוצים להימנע מלכלוך הגז ניתן להשתמש במחבת כבדה מברזל (לא מומלץ להשתמש במחבת מנירוסטה) אך קחו בחשבון שהטעם יוצא פחות שרוף ומעושן. אפשרות נוספות, לשרוף את החצילים במנגל.
מעבירים את החציל למסננת למשך כ-10 דקות לפחות (בשלב זה החציל יגיר נוזלים).
מסירים את הקליפה של החציל, מוציאים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
שומרים במקרר.
טיפ לממהרים: ניתן לרכוש סלט חציל על האש קנוי ואליו להוסיף את המצרכים המצוינים למעלה – כמובן שאין מה להשוות בטעם, אבל זה פתרון שחוסך זמן, לכלוך ועבודה.
טיפ לבחירת חצילים טעימים:
בחרו חצילים שהקליפה שלהם חלקה, מתוחה ומבריקה, ללא כתמים. הרימו את החציל ביד ובחרו את החציל הקל ביותר מבחינת משקל. שימו לב לגבעול החציל, הוא צריך להיות בצבע ירוק בהיר ורענן ולא “חולה” הנוטה להשחיר. צבע החציל- שחור סגול (לא שחור מידי ולא סגול בהיר).
————
פרסם תגובה