מצרכים
10 גזרים בינוניים מקולפים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/4 כפית תבלין כוסברה יבשה טחונה (לא חובה אבל מוסיף המון)
1/4 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם – לא חובה)
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מיץ לימון
כוסברה/פטרוזיליה קצוצה לקישוט מעל
אופן ההכנה
מבשלים את הגזר במים עד לריכוך. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים עד שהגזר מתרכך.
כשהגזר מתקרר קצת חותכים אותו לעיגולים. בקערה גדולה מערבבים את הגזרים עם התבלינים ועשבי התיבול. טועמים מהסלט ומתקנים תיבול לפי הטעם והצורך ומאחסנים במקרר.
————
אושרה רוזנצוייג
20.09.2024
במקום פפריקה אני מוסיפה עריסה ממש טעים