החומרים הדרושים
5-7 סלקים שטופים היטב, מקולפים ומבושלים (במיקרו/ בסיר ואפשר גם לחסוך ולקנות סלק מבושל בוואקום).
1/4 כוס חומץ (3 כפות).
1/2 כפית סוכר.
1-2 קורט מלח.
1 כפית שמן זית.
1-2 שיני שום כתושות.
1/2 כפית חרדל (לא חובה).
1/3 צרור (10 גבעולים ועלים) עלי פטרוזיליה, שטופים היטב וקצוצים דק לפיזור בהגשה.
אופן ההכנה
מבשלים את הסלקים בסיר עם מים, עד שהסלקים רכים ומתאימים לחיתוך לפרוסות או קוביות גדולות.
מוציאים את הסלקים מהמים ומצננים אותם.
מקלפים את הסלקים.
חותכים את הסלקים סלק לפרוסות, או לקוביות בינוניות.
מניחים בכלי אחסון מזכוכית.
מוסיפים בהדרגה את החומץ, הסוכר, המלח, שמן הזית והשום הכתוש (חרדל לבחירתכם) ומערבבים בעדינות.
מקררים במקרר, ללילה לפני- למיזוג טעמים.
לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה. (לא חובה).
בתאבון!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות >> לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה