עוגת קרם תפוחים

24-09-2024 | ירון צחר

 

לרגל ראש השנה אני רוצה להמליץ לכם על מתכון לעוגת תפוחים נפלאה וקלה להכנה, עם קרם וניל נהדר ומפנק שמעשיר את העוגה מבחינת הטעם והמרקם. העוגה יוצאת גבוהה ומרשימה. 

מצרכים

קרם וניל:
1 ביצה
קורט מלח
1 כפית סוכר וניל
4 כפות סוכר
4 כפות עמילן תירס
1 כוס חלב
1 כף מיץ לימון
30 גרם חמאה
לבלילת העוגה:
2 תפוחים, אחד חתוך לקוביות קטנות ואחד פרוס לפרוסות דקות
1 כף סוכר
2 ביצים
קורט מלח
10 גרם סוכר וניל
120 גרם סוכר
100 מ"ל שמן
130 מ"ל חלב חם
280 גרם קמח
16 גרם אבקת אפייה
1 כפית קינמון
50 גרם צימוקים
1 חלמון ביצה
2 כפות חלב

אופן ההכנה

קרם וניל:
מוסיפים לסיר בינוני ביצה, קורט מלח, סוכר וניל וסוכר, ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים את עמילן התירס והחלב. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים את הסיר על הכיריים ומבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מקבלת מרקם סמיך. מסירים את הסיר מהכיריים, ומוסיפים 2 כפיות מיץ לימון ו-30 גרם חמאה. מערבבים את הקרם עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצמידים אותו על פני הקרם, כל זאת על מנת למנוע היווצרות כרום. נותנים לקרם להצטנן לטמפרטורת החדר.
הכנת בלילת העוגה:
מרפדים תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
מוסיפים לקערה 2 ביצים וקורט מלח וטורפים עד קבלת מרקם אחיד.
מוסיפים סוכר וניל וסוכר גבישי, ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים בהדרגה את השמן, חלב חם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מנפים לקערת הבלילה את הקמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים לבלילה את קוביות התפוח הקטנות והצימוקים.
הרכבת העוגה:
יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה שהתחתית שלה ודפנותיה מרופדים בנייר אפייה.
מורחים את קרם הווניל המצונן על פני כל הבלילה.
יוצקים את שארית בלילת העוגה על הקרם. יש לפזר אותה בצורה אחידה.
מסדרים את פרוסות התפוחים הדקיקות על גבי הבלילה.
בקערה קטנה מערבבים 1 חלמון ביצה עם 2 כפות חלב.
מברישים על פרוסות התפוחים המונחים על גבי העוגה.
אפיית העוגה:
מכניסים את תבנית העוגה לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים אותה.
ניתן להגיש את העוגה עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת קרם תפוחים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.