שוק טלה עסיסי בתנור

23-09-2024 | ניצן פוגל

אצלנו בראש השנה ובפסח לא מוותרים על כבש בתנור, מסורת משפחתית מבית סבא. זו המנה הכי חגיגית ומרשימה לאירועי חג בליווי תפוחי אדמה. נכון שזמן ההמתנה עד להכנסת הנתח לתנור הוא ארוך, וגם זמן הצלייה, אבל זו מנה כל כך טעימה ששווה את ההשקעה ואף מומלץ להכין ממנה כמות כפולה שתוכלו להנות ממנה גם למחרת החג. כל נתח מבשר כבש יעבוד פה כמו: כתף /ירך /צוואר. 

מצרכים

נתח במשקל 2-2.5 קילו
3 כפות שמן
2 ראשי שום שלמים כתושים
5-6 תפוחי אדמה בינוניים/ קטנים קלופים חתוכים לרבעים
5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את השמן, השום הכתוש והתבלינים,
מניחים בקערה את הנתח שבחרתם ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום לילה שלם עד 24 שעות שהנתח יספוג את הטעמים. אל תוותרו על זה.
מניחים בתבנית את הכבש ומוסיפים בצדדים את רבע תפוחי האדמה וגם עליהם מורחים מהתיבול של הכבש שנשאר עוד בקערה בעזרת הידיים. ואז יש להכניס את התבנית לתנור שמכוון על חום 160 מעלות טורבו למשך שעתיים וחצי שהתבנית מכוסה ולעוד 40 דקות ללא כיסוי (סה"כ 3 שעות ו-10 דקות).
מומלץ אחרי שעה וחצי להוציא את התבנית ולקחת חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ולהרטיב את הנתח מלמעלה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר, פסח, ראש השנה,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שוק טלה עסיסי בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.