שוק טלה עסיסי בתנור

23-09-2024 | ניצן פוגל

אצלנו בראש השנה ובפסח לא מוותרים על כבש בתנור, מסורת משפחתית מבית סבא. זו המנה הכי חגיגית ומרשימה לאירועי חג בליווי תפוחי אדמה. נכון שזמן ההמתנה עד להכנסת הנתח לתנור הוא ארוך, וגם זמן הצלייה, אבל זו מנה כל כך טעימה ששווה את ההשקעה ואף מומלץ להכין ממנה כמות כפולה שתוכלו להנות ממנה גם למחרת החג. כל נתח מבשר כבש יעבוד פה כמו: כתף /ירך /צוואר. 

מצרכים

נתח במשקל 2-2.5 קילו
3 כפות שמן
2 ראשי שום שלמים כתושים
5-6 תפוחי אדמה בינוניים/ קטנים קלופים חתוכים לרבעים
5 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את השמן, השום הכתוש והתבלינים,
מניחים בקערה את הנתח שבחרתם ומורחים את הנתח בתערובת היטב מכל הצדדים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום לילה שלם עד 24 שעות שהנתח יספוג את הטעמים. אל תוותרו על זה.
מניחים בתבנית את הכבש ומוסיפים בצדדים את רבע תפוחי האדמה וגם עליהם מורחים מהתיבול של הכבש שנשאר עוד בקערה בעזרת הידיים. ואז יש להכניס את התבנית לתנור שמכוון על חום 160 מעלות טורבו למשך שעתיים וחצי שהתבנית מכוסה ולעוד 40 דקות ללא כיסוי (סה"כ 3 שעות ו-10 דקות).
מומלץ אחרי שעה וחצי להוציא את התבנית ולקחת חלק מהנוזלים שהצטברו בתבנית ולהרטיב את הנתח מלמעלה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר, פסח, ראש השנה,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שוק טלה עסיסי בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.