קרפלך תפוחי אדמה בטעם נוסטלגי

23-09-2024 | ניצן פוגל

מתכון לקרפלך פשוט וקל בטעם של בית סבתא מושלם לראש השנה ובכלל. בשבילי זה אחד ממאכלי הילדות האהובים עליי מכל. זה מתכון לקרפלך ממולאים עם מלית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, לחילופין ניתן למלא בבשר טחון/ כבד עוף וגם ניתן לגוון במילויים הצמחוניים, להוסיף פטריות/ ארטישוק הכל משתלב מצוין! הקרפלך האלה יהיו מעולים גם בהגשה בתוך מרק עוף חם.

מצרכים

לבצק:

2 כוסות קמח לבן, מנופה + קמח מנופה נוסף לעבודה עם הבצק
1 כוס מים רותחים
2 כפות שמן
קמצוץ מלח

למילוי:

פירה מ-4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
3-4 בצל לבן, קלוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות בינוניות כדי לזרז את תהליך הבישול, שמים בסיר מים ו-2 כפות מלח ומבשלים כ-20 דקות. כשתפוחי האדמה מתרככים (בודקים עם מזלג) שופכים את המים, מוסיפים את התבלינים ומועכים את התפוחים עד שהופכים לפירה, נותנים למילוי להתקרר מעט.

בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק וקורצים מהבצק עיגולים בגודל שווה.

מניחים מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים. (ניתן לחבר את שני קצוות חצי העיגול לטבעת לכיסון יותר קטן), ומניחים על מגש.
בינתיים פורסים את הבצלים (3-4 בצלים) לרצועות ומטגנים בסיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם שמן. חשוב שהבצל יזהיב ממש ממש טוב אבל לא מדי שלא יתחיל להישרף.
לאחר שכל הקרפלך מוכנים, מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומבשלים בפנים את הקרפלך עד שהם צפים למעלה. מוציאים מהסיר את הקרפלך המוכנים, מוסיפים אותם לסיר הבצלים המטוגנים ומערבבים את הכל יחד. ניתן לתבל במעט מלח ופלפל שחור.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרפלך תפוחי אדמה בטעם נוסטלגי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.