החומרים הדרושים ל-18 קציצות:
1 קישוא גדול מגורד
1 בצל לבן קצוץ דק דק
1/2 כרשה קצוצה לרצועות דקיקות (לא חובה, אבל מוסיף)
1 תפו״א מגורד
1 ביצה (לקשקש)
1/2 כוס עדשים שחורות קטנות מבושלות
1/2 כוס קמח (שקדים/חומוס/כוסמין/תפו״א)
1 כפית שמן זית
פטרוזיליה קצוצה (כמה שאוהבים)
קורט פלפל שחור
קורט אבקת שום (לא חובה)
2 קורט מלח
שמן זית
מחבת רחבה (שיש או נון סטיק)
(*ניתן לעשות את הקציצות חלביות ולהוסיף 1/2 קוביית חמד או מלוחה אחרת שאוהבים ולהוריד את המלח).
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה הומוגנית.
מחממים מחבת יציקה עם מעט שמן זית ובעזרת שתי כפות יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים כמו לביבות של חנוכה (לטקעס).
מחכים עד שמשחים והופכים לצידן השני ושוב להשחמה.
להוציא ולהניח על נייר סופג.
ניתן להניח על הקציצות תלולית שמנת חמוצה או ציזיקי…
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
צביה י.
08.10.2024
במקום טיגון בנינגה airfry עם תרסיס שמן או מעט שמן בתחתית התבנית
יוצא מדהים
מילכה דיין
16.10.2024
צודקת…
אפשר כך ואפשר כך ואפשר גם לאפות בתנור…
ישנם יתרונות וחסרונות לכל צורת בישול/אפיה.
מוזמנת לנסות ולעדכן איך יצא וכן להכנס לבלוג, בכיף:
http://www.meshubaha.com
אילנה רוזנר
10.10.2024
יפה, מעניין
מילכה דיין
16.10.2024
חן חן🌹
מוזמנת לנסות ולעדכן…
וכן להכנס לבלוג הסיפורים והמתכונים שלי, בשמחה:
http://www.meshubaha.com