עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

30-09-2025 | מילכה דיין

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת ומהללת את יתרונותיו של התבשיל בשכבות, שמהווה ארוחה שלמה וטעימה.. בתבנית אחת. הריח, שחלחל לו מהמטבח לחדרים, הרעיב את כולנו והשאיר אותנו בציפייה דרוכה. תפוחי האדמה בתחתית, היו משחימים וסופגים אליהם את שלל התבלינים, יחד עם האורז, הגזר המגורד, הפטריות, והעוף השחום. המנה גם מתאימה לארוחה מפסקת. רק חסר סלט ירקות… ומעט לחכות… שבת-שלום!

החומרים הדרושים

כרעי עוף: שוק ו/או ירך (הכמות בהתאם לסועדים – נתח לכל אחד)

1-2 כוסות אורז לבן שטוף.

פטריות טריות (או מקופסא) לא חובה.

2 גזרים גדולים שטופים ,קלופים ומגורדים, או בטטות חתוכות לרצועות דקות.

תפוחי אדמה לכיסוי התבנית, מקולפים וחתוכים לפרוסות דקות או כחתיכות בין כרעי העוף (כמו בתמונה).

תערובת תבלינים מומלצת: כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כפית שטוחה מלח, כמון או ראס אל חנות.

מים חמים לכיסוי ועוד 2 ס״מ מעל (כמו שמכינים אורז).

נייר אלומיניום או נייר אפיה לכיסוי התבנית.

אופן ההכנה

משמנים בשמן זית תבנית אפייה עמוקה וגדולה.

מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על התבנית המשומנת.

מפזרים את הגזר המגורד יחד עם האורז (והפטריות?) מעל.

מניחים ומסדרים את כרעי העוף על האורז והגזר.

מערבבים את כל התבלינים יחד, עם 2-3 כוסות מים חמים ושופכים על תבנית , כך שתכסה את כל המרכיבים ועוד 2 ס״מ נוספים בגובה.

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל 180 מעלות עד שהעוף משחים, האורז מתבשל ונעשה רך ותפוחי האדמה נעשים קריספיים בתחתית ונימוחים למעלה.

ואווווו… ארוחה שהיא תענוג.

בתיאבון לכם. תהנו

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (6)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוף ירושלמי בשכבות, בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.