סלט חצילים קלויים מבית אבא

24-09-2025 | ניצן פוגל

 

סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד מבית סבא. אני זוכרת בתור ילדה איך אמא הייתה כבר חותכת את הירקות ומכינה קנקן של לימונדה קרה, מסדרת את הצלחות, אבא היה מקשט עם הירקות,  והמראה היה כל כך יפה ומגרה שלא יכולנו להתאפק אבל אבא התעקש שעד שלא יוצאים 3 כוכבים בשמיים – לא נוגעים! מאז לא מוותרים על המנה הזו בשום בית אצלנו במשפחה המורחבת, מהדודים ועד בני הדודים שכבר מזמן הקימו בית משלהם. בשנים האחרונות שדרגנו את המסורת בכך שבצאת הצום כולנו שולחים תמונה של המנה המסורתית שלנו בצ'ט המשפחתי ומאחלים גמר חתימה טובה. אין תחושה של בית בצאת כיפור יותר מהתחושה שהסלט הזה נותן לנו. מומלץ בחום גם כסלט פשוט חלק מפלטת הסלטים שלכם. 

מצרכים

5 חצילים – בינונים
כף גדושה מיונז (אפשר מיונז דל שומן)
מלח – כפית שטוחה
3 שיני שום כתושות
(או כפית גדושה אבקת שום)
1 בצל לבן בינוני קצוץ
ירקות טריים מכל צבעים (פלפל צהוב, עגבנייה, מלפפון)

אופן ההכנה

מניחים את החצילים בשלמותם (לא מקלפים) על רשת מתכת שמיועדת לצלייה על הגז על להבה גדולה (מי שרוצה להימנע מהריח השרוף אפשר גם בתנור),

שורפים את החציל מכל הצדדים, מנקבים מעט למעלה עם מזלג או סכין ומניחים אותו במסננת שיגיר מתוכו את כל הנוזלים.

מקררים מעט את החצילים, מרוקנים את תוכנם ללא הקליפה למעבד מזון, מוסיפים את השום והמלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לפני ההגשה, קוצצים את הבצל ומוסיפים לחצילים שהכנתם מבעוד מעוד יחד עם המיונז ומערבבים הכל יחד. במקביל חותכים את הירקות כמו בתמונה (הצלחת עם הקוטג' נועדה לילדים שעדיין לא הבינו שחצילים זה טעם החיים),


ממליצה להפריש בקערה קטנה חצילים לפי הכמות שאתם מעוניינים להגיש באותו רגע ורק אותם לערבב עם הבצל הקצוץ אחרת החצילים למחרת כבר יתקלקלו במקרר. (בלי הבצל ניתן לשמור בקופסה סגורה עד 5 ימים).
כמות הצלחות היא לפי מספר הסועדים, מקשטים כל צלחת בעיטורי ירקות טריים מכל הצבעים ומגישים לצד פרוסות חלה מתוקה.
שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - סלט חצילים קלויים מבית אבא - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.