החומרים הדרושים לארבעה אנשים:
(ממליצה למשפחה להכפיל כמות).
1/2 קג' בשר טחון
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
5 (חמסה!) שיני שום חתוכות לפרוסות
2 כפות שמן
שקית שעועית ירוקה קפואה
1 קופסא (500 גר׳) עגבניות מרוסקות
(ברור שעדיף לחלוט 8-10 עגבניות)
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה שום גבישי, או אבקה
לבשר הטחון:
1/2 ק״ג בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק דק
1 כף שמן
1 כפית שטוחה חומץ (פותח את הבשר)
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום/ גבישי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון (קראתם נכון)
אופן הכנת הרוטב
בסיר עמוק וגדול נטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה
נוסיף את פרוסות השום ונערבב
נוסיף פנימה את העגבניות המרוסקות
נמלא במים את הקופסא ונשפוך פנימה -נוסיף את השעועית הירוקה השטופה, ללא שאריות גבעולים
נוסיף את התבלינים ונערבב
ברגע שהרוטב מבעבע ורותח, ננמיך את האש ונכניס אט אט את הקציצות .
ננמיך את האש לבינונית, לבישול של שעה עד שעתיים (למי שאוהב יותר טעם של בישול ארוך, כמו על פתיליה או פלטה).
לתת להתבשל כשעה ללא מכסה ורק אז לכסות.
מומלץ להוסיף אורז (לבן?) פתיתים, קוסקוס, או אפילו רק חלה רכה של שבת, שתקבל את התבשיל אליה,
בחיבוק נעים וחמים.
בתאבון
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
פרסם תגובה