קרנץ' אגוזים

17-11-2024 | ירון צחר

עוגת שמרים יפהפייה וטעימה, מלאה באגוזים שונים וצימוקים, השילוב המושלם שלא ידעתם שאתם צריכים. מתקבל מאפה עסיסי מתוק וטעים. הריח שמתפשט בבית משכר וממכר!!

מצרכים


לבצק:
1 כפית שמרים יבשים
50 גרם סוכר
60 מ”ל מים קרים
250 גרם קמח
5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה
1 ביצים בגודל L
1/3 כפית תמצית וניל אמיתית
קליפת לימון מגוררת דק מ-1/4 לימון
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
קורט מלח

למלית:
100 גרם סוכר
80 מ”ל חלב
20 גרם חמאה
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
½ כוס עוגיות חמאה מפוררות
חופן צימוקים כהים
1/3 כפית קינמון

לציפוי:
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה


הכנת הבצק:
מוסיפים שמרים וסוכר לקערת מיקסר, וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבלים עם וו לישה במשך כ-3 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את קוביות החמאה אחת-אחת, תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש במשך 7 דקות נוספות. מוסיפים קורט מלח ולשים במשך דקה נוספת.
מניחים את הבצק בקערה שמקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך-4 שעות לפחות ורצוי ללילה.

הכנת המלית:
בסיר בינוני מחממים סוכר, חלב וחמאה, עד שהסוכר נמס. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים חצי מכמות האגוזים ועוגיות החמאה ומערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מסירים את הסיר מהכיריים.
מוסיפים לתערובת את הצימוקים, קינמון ואת שאר האגוזים, ועוגיות החמאה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.

מלוי, עיצוב והתפחה:
על משטח מקומח ומרדדים את הבצק לעלה בצורת מלבן בעובי 1/2 ס”מ. מורחים את המלית על כל מלבן ומגלגלים את עלה הבצק לגליל. חוצים את גליל הבצק לאורכו. יוצרים בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק. מכסים את התבנית במגבת לחה, ונותנים לעוגה לתפוח במשך כ-45 דקות.
מברישים את פני העוגה בביצה טרופה, מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 40-35 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגות מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרנץ' אגוזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.