החומרים הדרושים לסיר מרק גדול:
1 כפית/כף שמן זית
1 בצל לבן גדול קצוץ גס
5 שיני שום קצוצות
1 חב׳ קטנה של עדשים כתומים, שטופים וממויינים (500 גרם)
(שימו לב ומשקפיים) לעיתים יש אבנים קטנטנות..
1-2 קישואים שטופים וחתוכים,לחתיכות.
2 גזרים שטופים,מקורצפים פרוסים לעיגולים או חתיכות או רצועות ע״י הקולפן.
חופן עלי סלרי (כמות עלים מ-5 גבעולים)
כפית שטוחה מלח (או אבקת מרק בטעם עוף)
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כפית כורכום (לא חובה)
1 כף שטוחה כמון
מי ברז
אופן הכנה
-בסיר גדול עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה- השחמה עדינה.
-מוסיפים את שיני השום הקצוצות לדקה ומערבבים.
-מוסיפים את הגזרים, הקישואים ועלי הסלרי לערבוב משותף נוסף.
-מוסיפים את העדשים, לאחר ניפוי ושטיפה לסיר.
מוסיפים מי ברז, עד לכיסוי תכולת הסיר לרתיחה ראשונה.
-מוסיפים מי ברז עד לגובה 3/4 מהסיר, כדי לקבל מרק עדשים סמיך. אם מעדיפים דליל יותר- מלאו את הסיר,והשאירו מרווח לבעבוע.
-מוסיפים את התבלינים ומערבבים.משאירים לרתיחה כעשר דקות
-מסירים עם כף את הקצף…
זהירות! לא לכסות במכסה זה יגלוש!
-מנמיכים את האש ונותנים למרק להמשיך להתבשל כחצי שעה על אש נמוכה. מידי כמה דקות רצוי לערבב עם כף עץ ולהשגיח שלא ידבק לתחתית הסיר.
בתאבון
(למחרת המרק מסמיך ושוקע, יש לערבב היטב מהקרקעית).
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
יהודית זלטין
21.11.2024
תודה רבה.
נשמע טוב פשוט
להכנה.
אין סיבה שלא יהיה טעים.
יום חמישי נעים.
רחל טלמוא
23.11.2024
רצוי לפרט מה זה חבילת עדשים קטנה
חצי קג?
פחות?
ניצן פוגל
24.11.2024
שבוע טוב,
כן, הכמות של העדשים הכתומות הינה 500 גרם. תודה על ההארה,
אציין זאת גם במתכון.
מוריס
24.11.2024
אין עלי סלרי ברשימת החומרים
ניצן פוגל
26.11.2024
ערב טוב,
תודה על ההארה, עודכנה כמות עלי הסלרי במתכון.