מצרכים
1 חבילה בצק עלים מרודד
½ חציל פרוס לפרוסות
1 גמבה חתוכה לרצועות
1 בצל סגול/ לבן גדול חתוך לרצועות
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
1 ביצה
חופן שומשום
אופן ההכנה
יש להוציא את הבצק מהמקפיא כשלוש שעות לפני ההכנה ולתת לו להפשיר על השיש. את הירקות לאנטיפסטי חותכים לפי ההנחיות (כל ירק והחיתוך שלו) ומעליהם מזלפים את השמן והתבלינים. ואז לשיקולכם, אפשר לאפות בתנור עד שהירקות מוכנים (כ-20 דקות) או לחילופין להקפיץ במחבת.
מחממים תנור על 180 מעלות, לוקחים נייר אפייה, עליו מניחים את הבצק עלים, ניתן לשים מעל עוד נייר אפייה ולרדד באמצעות מערוך מידה והבצק עבה לכם מדי, אני עושה זאת ואז הבצק מספיק לי ל-2 בורקסים גדולים.
אחרי שפרסנו את הבצק, במרכזו מניחים את האנטיפסטי ומשאירים רק את הצדדים בלי מילוי על מנת שנוכל לחתוך לרצועות את הבצק כמו בתמונה.

(אפשר לשדרג את המילוי ולהוסיף גבינות או לחילופין לעשות בורקס בשרי ולמלא בבשר טחון/ רצועות פרגית למי שאוהב).
אחרי שחתכנו באלכסון את רצועות הבצק משני ציידיו, מתחילים לקפל רצועה מימין ואז רצועה משמאל אחת על השנייה עד שכל המילוי מכוסה בבצק. את הקצוות אני אוהבת להדק ולעשות סימון עם שיני מזלג לצורה אסתטית.
אז לוקחים את הביצה ומורחים בעזרת מברשת על הבצק, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שרואים שהבורקס שחום ומוכן. קחו בחשבון שככל שהבצק יותר עבה, כך הוא זקוק ליותר זמן בתנור.


————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה