דייסה מפנקת ב-10 דקות

11-12-2024 | ניצן פוגל

בתור ילדה הייתי אוהבת בערבים הקרים להתפנק עם קערת דייסת קוואקר (שיבולת שועל) וכל פעם לשנות את התוספות, פעם פרי, פעם שיערות חלבה, או טחינה גולמית או קקאו. זו הדרך המושלמת לסגור את היום במנה משביעה, מחממת ומנחמת. 

רכיבים (2 מנות)


100 ג' שיבולת שועל דקה (כוס)
480 מ"ל מים (2 כוסות)
240 מ"ל חלב (כוס)
40 ג' סוכר (2 כפות)
קורט מלח

אופן הכנה

בסיר או מחבת לשים את החלב, מים, שיבולת שועל והמלח, לבחוש להרתיח ולהנמיך את האש לביעבוע עדין. להוסיף את הסוכר ולבשל 3 – 4 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד שהדייסה מסמיכה, חשוב לערבב כל הזמן כדי שהשיבולת שועל לא תדבק לתחתית. ברגע שהדייסה מסמיכה להוריד מהאש ולחלק לקעריות

ומי שאוהב את הדרך הקלה יותר, ניתן לשים את כל המצרכים בקערה ולהכניס למיקרוגל ל- 2 דקות, להוציא, לערבב ואם יש צורך ניתן להכניס לעוד דקה אם זה עדיין לא רך.

טיפ לשדרוג: לחתוך פרוסות של בננה, להניח מעל, לזלף מעט דבש ולהתענג על הטעם המושלם.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

    לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

    תוכן ששייך למאמר:

    שתפו

    פרסם תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

    מאמרים מעניינים נוספים

    קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

    אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קובה כורדי מסורתי

    רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    ברקוּק

    "ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

    הבלוג של סיון בולגריו בלוג

    למאמר המלא

    ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

    לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    שקשוקה ירוקה לוהטת

    השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קציצות בשר ירקרקות

    מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    מרק כתום בריא

    בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    מרק קובה סלק אדום, מהיר

    אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קישואים ממולאים של בית

    אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    עוגיות חמאה של סבתא

    זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא
    עגלת קניות
    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    למעלה
    חזרה
    נגישות
    שליחת הודעה
    צור קשר
    שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
    שלום!
    קראתי את הדף - דייסה מפנקת ב-10 דקות - באתר מתג
    זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
    אנא צרו איתי קשר.
    תודה.