מצרכים
כוס אורז עגול שטוף ומסונן
כוס וחצי חלב
3 כוסות מים רותחים
1 שקית סוכר וניל (10 גר')
3 כפות סוכר לבן/ חום
קורט מלח
30 גרם חמאה
אופן ההכנה
מבשלים את האורז עם מים רותחים וקורט מלח עם מכסה פתוח עד שהמים נספגים אבל לא לגמרי כ-15 דקות. לערבב מדי פעם. מוסיפים כוס וחצי חלב וממשיכים לבשל עוד רבע שעה עשרים דק תוך כדי ערבוב. עד שהנוזלים נספגים והאורז רך . לא עוזבים את הסיר, צריך להשגיח ולערבב מדי פעם. אם האורז עדיין לא רך והמים נספגים יש להוסיף עוד חצי כוס חלב. מוסיפים סוכר רגיל וסוכר וניל ומערבבים היטב. מכבים את האש מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי. מגישים עם מעט קינמון מעל. תיהנו!
ניתן להכין גם בגרסה המלוחה, מורידים לחלוטין את הסוכר במתכון ומוסיפים כף מלח. ואז נקבל מאכל טעים מאוד גם כך.
כמובן שניתן להכין גם בגרסה הטבעונית ולהחליף את החלב בתחליפים: חלב שיבולת שועל, חלב סויה, חלב אורז ועוד…
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ענת מורדו
14.12.2024
פשוט תודה 🥰