קדרה לארוחה מלאה וטעימה

18-12-2024 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת אביבה שלו. ארוחה עשירה ומלאה בכל טוב והכל בסיר אחד. בימים הקרים כל מה שאנחנו מחפשים זה אוכל חם ומנחם, המנה הזו מושלמת. 

מצרכים

6 חלקי עוף (כרעיים מפורקים)
למרינדה:
2 כפות שמן
פפריקה
כף דבש
4 כפות סויה
4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

התוספות למנה:
1/3 כוס אורז
1/3 כוס חיטה
1/3 כוס בורגול
2 כוסות תירס גרגרים
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות.
מעט שמן
3 תפו״א
2 בטטות
4 גזרים
1 קישוא

אופן ההכנה


לערבב את חלקי העוף במרינדה שהכנתם, להכניס לכלי סגור במקרר לכמה שעות (לפחות 3 שעות) או ערב קודם.
מקלפים וחותכים את הירקות, את הבצל לרצועות ואת תפו"א, הבטטה, הגזר והקישוא לחתוך לקוביות גדולות.

לוקחים סיר גדול המותאם לאפייה בתנור ומסדרים בשכבות לפי הסדר הבא:
שכבה 1: 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות מופרדים עם שמן
שכבה 2: גרעיני תירס קפואים
שכבה 3: 1/3 כוס אורז, 1/3 חיטה, 1/3 בורגול- לשטח בנפרד מעל לתירס
שכבה 4: חלקי עוף שהיו במרינדה, מסביב ומעל: בטטה, גזר, תפו״א , קישוא, בצל…
3 כוסות מים רתוחים עם פלפל שחור, מלח, כף גדושה אבקת מרק עוף ולפזר מעל, כמו כן את המרינדה שנשארה לפזר מעל התבשיל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו למשך שעה, אחרי שעה להנמיך ל 170 מעלות למשך עוד שעתיים וחצי. לפני הארוחה לפתוח את המכסה ואם לא הושלם להשאיר את הסיר פתוח בתנור סגור עד תחילת הארוחה.
כל ירק שתרצו אפשר להוסיף לאפיה ארוכה, מעל אפשר ענף רוזמרין, מוסיף ריח וטעם טוב. ואז מניחים את הסיר במרכז השולחן וכל אחד לוקח לעצמו.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קדרה לארוחה מלאה וטעימה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.