עוגת טירמיסו קטיפתית

23-12-2024 | ירון צחר

מתכון נפלא להכנת אחת העוגות הקלאסיות והאהובות ביותר. עוגה יפהפייה וקלה להכנה מתאימה לימי הולדת, לחגים או לכל אירוע אחר.

המצרכים לתבנית 26 ס"מ


2 חבילות בישקוטים
2/3 כוס נס קפה/ אספרסו בטמפ' החדר
1 כף ברנדי
2 מכלי שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 5% בטמפ החדר
1 חבילה אינסטנט פודינג (80 גרם)
2 כפות אבקת נס קפה
קקאו לפיזור מעל

אופן ההכנה


חותכים עם סכין כחצי סנטימטר מקצה אחד של כל הבישקוטים, על מנת שיעמדו יציב בתבנית. מעמידים את הבישקוטים האחד בצמוד לשני בדופן הפנימית של התבנית כאשר צד הבשקוטים שמצופה סוכר פונה לכיוון דופן התבנית.
מוסיפים לקפה את הברנדי. יוצקים את הקפה לקערית שיכולה להכיל בישקוט. טובלים בערך 12 בישקוטים, טבילה קצרה בקפה. מניחים את הבישקוטים באופן צפוף על תחתית התבנית. מתאימים את גודל הבישקוטים למידת התבנית ולמרווחים שנותרו. שכבת הבישקוטים בתחתית תסייע לייצוב הבישקוטים הניצבים בהיקף הפנימי של התבנית.
מוסיפים לקערת מיקסר את השמנת המתוקה, אבקת האינסטנט פודינג והסוכר, ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים לקערת המיקסר את הגבינה הלבנה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים מהקערה ¼ מכמות הקרם ומניחים בצד. (זה ישמש אותנו לאחר מכן לקישוט פני העוגה).
מוסיפים לקערת המיקסר את הקקאו וממשיכים לערבל במהירות בינונית, עד שהקקאו נטמע בקרם. ממשיכים לערבב את הקרם בעזרת מרית, כדי לוודא שהקרם בעל מרקם אחיד.
מעבירים מחצית מכמות הקרם לתבנית. מניחים מעל שכבת הבישקוטים שבתחתית התבנית, ומישרים.
מסדרים מעל שכבת הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה.
מניחים מעל שכבת הבישקוטים את יתרת הקרם ומישרים.
מוסיפים לשק הזלפה עם צנתר עגול את הקרם שהשארנו בצד. מזליפים כדורים קטנים של קרם במעגלים על פני העוגה.
מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
משחררים לפני ההגשה את העוגה מהתבנית. מנפים מעל פני העוגה את אבקת קקאו ומגישים. בתאבון

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת טירמיסו קטיפתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.