ספינג' ולביבה לחנוכה מבצק אחד

28-12-2024 | מתג במטבח

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר טעים מבצק שמרים מטוגן? 

מצרכים

1 קילו קמח

2 כפות שמרים / שימרית

1 כף מלח

2 כפות סוכר

מים פושרים לפי הצורך

אופן ההכנה

מכינים בצק שמרים רך מאוד ואחרי שתפח מכינים מחצי הכמות כדורים בגודל של קלמנטינה ונותנים לו לנוח ואז מכל כדור עושים גלגל קטן ואז לוקחים סיר גדול עם שמן קנולה או חמניות , מחממים את השמן אבל לא יותר מדי שלא ישרף ואז מנמיכים את הלהבה ושמים את הגלגלים ומטגנים משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ומפזרים הרבה סוכר מיד אחרי שהוא יוצא מהשמן, מהמחצית השניה של הבצק מכינים אותו כדורים, אבל משטיחים כמו פיתה ונותנים לפיתה לנוח ולפתוח קצת. הבצק צריך להיות רך! זאת אומרת לא לפחד לשים מים אבל שיהיה אפשר לעבוד איתו, מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הלביבות משני הצדדים (בזהירות לא לשרוף אותם), אם רוצים אפשר למרוח על כל פיתה תמרים ולעשות כמו בורקס גדול ואז מטגנים משני הצדדים שמים על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר ושותים עם כוס תה חם !!!, תהנו!!! בתאבון וחג חנוכה שמח!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מתג במטבח לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - ספינג' ולביבה לחנוכה מבצק אחד - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.