לחמניות גבינה מתפצפצות

29-01-2025 | מילכה דיין

לפיקניק? לבראנץ׳? לשישי בצהריים? לארוחת ערב? מה יותר כיף מליצור תוך כמה דקות לחמניות, מתערובת גבינות שיש לכולנו במקרר, לצפות במיני שומשום ולאפות עד שמשחים והלחמניה קריספית ומתפצפצת. כן, הכל נגמר ברגע, נכון?אז לפעם הבאה תכינו כמות וחצי לפחות…

החומרים הדרושים: (ל-24 לחמניות)

1 קוטג׳ (250 גרם)

1 גבינת סקי 250 גרם (אפשר ומומלץ יוגורט פרו)

2 ביצים

2 כוסות קמח לבן/ כוסמין

1 אבקת אפיה

קורט מלח אטלנטי

כפית שמן זית

2 פרוסות גבנ״צ קצוצות

שומשום לפיזור, או לגלגול (אני ערבבתי שומשום לבן, מלא ושחור וקורט מלח ים אתלנטי גס).

אופן ההכנה

-לערבב את כל החומרים יחד.

-לשים לקירור חצי שעה עד שעה להתמצקות.

-להרטיב את הידיים ולגלגל כדורים.

-לגלגל בקערה עם השומשום

-לשמן תבנית מאפינס במברשת ולהניח את הכדורים.

-לאפות במדף התחתון על טורבו 180 מעלות, עד לצבע שחום ושהחלק העליון נעשה קשה.

-להוציא את התבנית ולתת לה להתקרר לטמפרטורת החדר ורק אז להוציא את הלחמניות מהתבנית.

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות גבינה מתפצפצות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.