מאפה מבצק עלים ותותים

26-02-2025 | ירון צחר

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים שמכינים מהר ובקלות. 

מצרכים


400 גרם תותים בינוניים ופרוסים
300 גרם בצק עלים מרודד
300 גרם בישקוטים
ריבה מכל טעם שתבחרו
2 גרם קינמון
50 גרם אגוזי מלך/ לוז גרוסים
40 מ"ל חלב
1 חלמון ביצה
30 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה


פורסים בצק עלים מופשר
מניחים על הבצק מכסה של סיר בקוטר 30 ס"מ, ובעזרת סכין חותכים את הבצק בקוטר המכסה.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה מלבנית, שתחתיתה מצופה בנייר אפייה. במרכז הבצק מניחים קערית.
קוטמים את ראשי הבישקוטים, כך שכל בישקוט יונח בין היקף הקערית להיקף הבצק .( פחות ½ ס"מ שמשאירים מרווח בהיקף הבצק).
יוצקים את החלב לצלחת מרק. טובלים את הבישקוטים בצלחת החלב למשך 2 שניות, ומניחים את הבישקוטים האחד ליד השני, עד שהבצק מכוסה ב"שמש" של בישקוטים.
מורחים על כל אורך הבישקוט מעט מהריבה. מניחים על שכבת הריבה ולאורך כל בישקוט פרוסות של תותים.
זוכרים שהשארנו בהיקף הבצק מרווח של ½ ס"מ מהבישקוטים? עכשיו נרים את קצות קיקף הבצק ונהדק לקצוות הבישקוטים.
על כל התותים נפזר מהקינמון, ומהאגוזים הגרוסים.
מוציאים את הקערית ממרכז הבצק. בעזרת סכין יוצרים במקום שבו הייתה הקערית 8 משולשים.
כל משולש אנו חורצים ב- 3 חתכים. כעת נפנה למרכז הבצק ונרים את קצה המשולש הקטן, נמשוך אותו בעדינות לכיוון הפאה החיצונית של הבצק ונהדק אותו בין שני בישקוטים. כך נעשה לכל משולשי הבצק הקטנים שנותרו.
נוסיף לקערית את החלמון, ועם מברשת נמרח את הבצק.
נכניס את העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ונאפה עד שהבצק יקבל גוון זהוב. נוציא את התבנית מהתנור ונצנן את העוגה לטמפ' החדר. נאחסן את העוגה במקרר עד להגשה. לפני ההגשה נפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה מבצק עלים ותותים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.