מצרכים
1 כרובית גדולה או 2 קטנות
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון
לבלילה:
2 ביצים
2 כוסות קמח תופח
כף מיונז
כפית חרדל
כפית מלח
2 כוסות סודה (מים מוגזים)
אופן ההכנה
מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומבשלים במים רותחים עם מלח רק עד שהכרובית מתחילה להתרכך, מסננים היטב. טורפים יחד את כל מרכיבי הבלילה לקבלת בלילה במרקם אחיד.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת/ סיר קטן טובלים כל פרח של כרובית בבלילה ומעבירים לשמן בזהירות. מטגנים עד הזהבה. מניחים על רשת טיגון (לא צלחת עם נייר סופג אחרת הכרובית לא תהיה פריכה).
מגישים מיד לשולחן.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מירי גרנות
11.02.2025
מה ניתן לשים בבלילה במקום מיונז?
תודה
ניצן פוגל
13.02.2025
היי מירי,
מודה שלא ניסיתי תחליף למיונז… אבל אני מניחה שכל ממרח עם שומניות יכול לעבוד,
ממרח קשיו או מיונז טבעוני… צריך פשוט לנסות ולראות איך יוצא.
מירי
18.02.2025
מתכון מוצלח
אפשרי גם לאפות.
ניצן פוגל
27.02.2025
מירה ערב טוב,
בהחלט ניתן גם לאפות.