מצרכים
- 2 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
- 1/2 כפית מחית כמהין (המלצה – לא חובה)
- 1 כף אבקת מרק עוף פרווה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כוסות עלי חוביזה טריים, שטופים וקצוצים גס
- 4 ביצים
- שמן זית לטיגון
- מי שאוהב שקשוקה אדומה פרווה – ניתן להחליף את השמנת בקופסת שימורים קטנה (300 מ"ל) של עגבניות מרוסקות או טריות.
אופן הכנה
במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
מוסיפים את עלי החוביזה הקצוצים למחבת, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהחוביזה מתרככת.
לאחר שהבצל והחוביזה מוכנים, שמים אותם במעבד מזון, מוסיפים את השמנת וטוחנים הכל. כשהבלילה מוכנה ואחידה, שופכים אותה חזרה למחבת, מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות. יוצרים כמה חורים ברוטב עם כף, ושוברים לתוך כל חור ביצה ומפזרים מעט מלח מעל כל ביצה. מכסים את המחבת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחלבון מתייצב אך החלמון נשאר רך (כ-3-6 דקות). עם מחבת מכוסה (אם אין מכסה למחבת ניתן לכסות עם רדיד אלומיניום). אם אוהבים ביצים ממש רכות בשקשוקה, יש לבשל את הביצים מכוסות ל-3 דקות בלבד.
מגישים את השקשוקה החמה עם חלה טרייה או לחם פריך. הרוטב של השקשוקה גם מתאים כרוטב פסטה – תנסו מבטיחה שלא תתאכזבו.
ולכל מי שלא יודע איך נראים עלי החובזה, להלן תמונה:

————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
חנה ראפ
19.02.2025
מקסים ביותר.אני חדשה פה. התרשמתי ואהבתי מאוד
הגעתי להרצאה של ד'ר גלזר
כמעט בסוף ושאלתי האם יש לכם הקלטה בvod? תודה רבה
ניצן פוגל
27.02.2025
חנה ערב טוב,
איזה כיף לשמוע! לשאלתך,
ההרצאות של ד"ר אריק גלזר עלו לספריית ה-VOD.
ניתן למצוא אותן בקטגוריה של "דרך החושים" וגם בקטגוריה של "החדשים ביותר"