שקשוקה ירוקה ישר מהשדה

18-02-2025 | ניצן פוגל

החורף הוא הזמן המושלם להתפנק במאכלים חמים ומנחמים, ושקשוקה על בסיס עלי חוביזה טריים היא הדרך המושלמת להתחיל את היום או לסיים אותו. אתמול אחה"צ יצאנו לטיול רגלי ליד הבית ובצידי השביל קלטנו את מרבדי החוביזה שרק מחכה שיקטפו אותה. חוביזה, היא צמח בר נפוץ בארץ ישראל הנחשבת כסופר פוד בזכות הערכים התזונתיים שלה. היא עשירה מאוד בוויטמין A ובברזל, ויש בה סיבים תזונתיים שחשובים לבריאות מערכת העיכול, וגם חומצה פולית. תקופת הפריחה שלו בחודשי ינואר-מרץ. ניתן לשלב אותה באינספור מתכונים כתחליף לירק (טעמה מזכיר מאוד תרד) וכך מתקבלת מנה טעימה, צבעונית ובריאה במיוחד.

מצרכים

  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 מיכל שמנת לבישול 250 מ"ל
  • 1/2 כפית מחית כמהין (המלצה – לא חובה)
  • 1 כף אבקת מרק עוף פרווה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כוסות עלי חוביזה טריים, שטופים וקצוצים גס
  • 4 ביצים
  • שמן זית לטיגון
  • מי שאוהב שקשוקה אדומה פרווה – ניתן להחליף את השמנת בקופסת שימורים קטנה (300 מ"ל) של עגבניות מרוסקות או טריות.

אופן הכנה

במחבת גדולה, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.

מוסיפים את עלי החוביזה הקצוצים למחבת, מערבבים ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהחוביזה מתרככת.

לאחר שהבצל והחוביזה מוכנים, שמים אותם במעבד מזון, מוסיפים את השמנת וטוחנים הכל. כשהבלילה מוכנה ואחידה, שופכים אותה חזרה למחבת, מוסיפים את שאר התבלינים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות. יוצרים כמה חורים ברוטב עם כף, ושוברים לתוך כל חור ביצה ומפזרים מעט מלח מעל כל ביצה. מכסים את המחבת ומבשלים על להבה נמוכה עד שהחלבון מתייצב אך החלמון נשאר רך (כ-3-6 דקות). עם מחבת מכוסה (אם אין מכסה למחבת ניתן לכסות עם רדיד אלומיניום). אם אוהבים ביצים ממש רכות בשקשוקה, יש לבשל את הביצים מכוסות ל-3 דקות בלבד.

מגישים את השקשוקה החמה עם חלה טרייה או לחם פריך. הרוטב של השקשוקה גם מתאים כרוטב פסטה – תנסו מבטיחה שלא תתאכזבו.

ולכל מי שלא יודע איך נראים עלי החובזה, להלן תמונה:

    ————

    למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

    הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

    לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

    תוכן ששייך למאמר:

    שתפו

    פרסם תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

    תגובות נוספות (2)

    מאמרים מעניינים נוספים

    סלט קייצי מוקפץ

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

    הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

    הבלוג של סיון בולגריו בלוג

    למאמר המלא

    תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

    לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

    את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    שייק חלבון קפה שוקולד

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    שייק פירות טעים להכנה ביתית

    מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

      מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

    הבלוג של מילכה דיין

    למאמר המלא

    קינוחי כוסות חגיגיים

    נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    פאי פירות קיץ

    טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

    הבלוג של ירון צחר

    למאמר המלא

    עוגת גבינה על ביסקוויטים

    חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

    הבלוג של מתג במטבח

    למאמר המלא

    סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

          קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא

    משקה סנגרייה קרה לקיץ

    מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

    הבלוג של ניצן פוגל

    למאמר המלא
    עגלת קניות
    0

    אין מוצרים בסל הקניות.

    למעלה
    חזרה
    נגישות
    שליחת הודעה
    צור קשר
    שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
    שלום!
    קראתי את הדף - שקשוקה ירוקה ישר מהשדה - באתר מתג
    זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
    אנא צרו איתי קשר.
    תודה.